Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/120312_Santi_Vila.mp3 Descarrega-te'l “El corredor del mediterrani importa poc a Espanya” 12/03/2012

120312_Santi_Vila

Un nou incompliment en el calendari del TGV de Barcelona a Figueres. I un nou menyspreu del Ministeri de Foment, que encara no ho ha reconegut oficialment, tal com avui explica El Periódico. En una entrevista a El món a RAC1, l’alcalde de Figueres, Santi Vila, opina que el retard és “preocupant” i que és una demostració que “el corredor mediterrani importa poc a Espanya”. Santi Vila, alcalde de Figueres

- “Oficiosament aquesta informació sembla que pot tenir credibilitat. Oficialment no en sabem res, com acostuma a fer en aquests casos el Ministeri de Foment, que no informa gaire.”

- “Ho trobem una notícia preocupant. De nou es confirma que això del corredor mediterrani i tot el que és la connexió amb Europa històricament és un tema que preocupa poc Espanya.”

- “La veritat és que ens ho temíem. No ens ho esperàvem perquè semblava que, per fi, s’havia vist que aquest tema era estratègic d’orientar perquè ens hi juguem molt. Semblava que aquest darrer bienni, la pedagogia que s’havia fet començava a donar resultats. També és veritat que el context és duríssim, molt i molt difícil.”

- “Confio que aquest endarreriment en les licitacions ho castigarà pocs mesos i prou.”

- “Pot ser qüestió d’un dia o un any. Estem molt escarmentats en coses d’aquestes.”

- “Jo vull pensar que, a més a més de la pressió que es pugui fer des del territori, el mateix ministeri ja està molt persuadit que aquesta és una actuació absolutament urgent per al desenvolupament econòmic de tota aquesta regió.”

- “De data precisa no n’hi havia, per a la inauguració del TGV París-Figueres. Va ser revisat contínuament. Sempre s’havia treballat amb la hipòtesi que a finals de novembre d’aquest any es podria posar en funcionament.”

- “Jo em donaria per satisfet si aquesta demora fos de pocs mesos.”

- “A França també és un desastre. L’alta velocitat va de París fins a Nimes. I de Figueres fins a Perpinyà. El tram Perpinyà-Montpeller-Nimes ni està fet ni se l’espera. A França això encara ho estan portant pitjor.”

- “No tenim cap motiu per desconfiar de la ministra. El que hem de fer és confiar que se situïn molt ràpidament i que tinguin marge per fer coses. Totes les informacions que van apareixent ens fan estar molt i molt preocupats.”

- “Hi ha alguna infraestructura que ens està fent patir per culpa del TGV: en concret ens hem de fixar amb la viabilitat de tota la infraestructura que es va fer a l’entorn de TP Ferro i tot el que s’ha fet amb el túnel que fa possible la connexió entre Perpinyà i Figueres. Tota la viabilitat econòmica d’aquesta infraestructura ferroviària anava vinculada a un trànsit de combois de viatgers i de mercaderies determinat. En la mesura que això està a anys llum de l’expectativa que inicialment s’havia previst, aquesta empresa està en una fragilitat econòmica financera molt gran i per part de l’administració només va rebent avisos que les coses es retarden.”

- “Ens podríem trobar amb una infraestructura acabada però en fallida.”

  • Tags:
%s1 / %s2