Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/100408_Xavier_Sabate.mp3 Descarrega-te'l Acusa l’alcalde de Salou de cedir a les pressions del sector de l’oci nocturn 08/04/2010

100408_Xavier_Sabate_portadaEl delegat del govern a Tarragona, Xavier Sabaté, que ha recordat que, quan l’alcalde va accedir al càrrec, el saló de plens estava ple d’empresaris de l’oci nocturn.

Sabaté també ha assegurat que “el Saloufest s’ha acabat” i ha optat per repensar el model turístic, perquè “és pa per avui i gana per demà”. Per la seva banda, el president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges, Francesc Carnerero, lamenta que “qui ha de defensar el sector s’erigeixi com a salvador de la pàtria”.

El delegat del govern a Tarragona, Xavier Sabaté, també ha dit en una entrevista a El món a RAC1 que:

- “El Saloufest no és gaire bo.”

- “Potser se n’ha fet un gra massa. [...] Des del punt de vista del govern, dono suport total al que ha dit el conseller.”

- “Està previst que hi hagi una trobada amb el sector i n’hem de parlar tots molt acuradament.”

- “Hi ha algunes causes per les quals enguany hi ha hagut més sidral. Aquest alcalde que hi ha ara i que es queixa tant, el dia que va accedir a l’alcaldia el saló de plens estava ple d’empresaris del món nocturn. Hi ha una connivència amb algun sector turístic de la nit per part d’aquest equip de govern i d’aquest alcalde. No tinc pèls a la llengua.”

- “Hi ha una major connivència de la que hi havia fins ara.”

- “Contínuament ens demanen una ampliació contínua dels horaris nocturns i la Delegació el Govern s’hi nega sistemàticament.”

- “Això és pa per avui i gana per demà.”

- “La majoria del sector turístic de Salou ja ho entén. Potser la imatge que s’ha projectat no és la que correspon als empresaris del sector turístic, tot i que hi ha una part que ja els va bé això. Ja els farem entendre que no ha d’anar per aquí la cosa.”

- “Estic convençut que hi ha moltes pressions per part d’un determinat sector i l’Ajuntament no és capaç de resistir-s’hi, i assegurar el que hauria de ser una tranquil·litat i una imatge cap a l’exterior.”

- “Per això, el conseller Huguet diu que és una activitat que els catalans tenim clar que ha de passar a millor vida.”

- “Hem de reorientar un sector del turisme que no pot pensar que només ve aquí a practicar sexe i beure alcohol.”

- “No tenen per què dir que aquí vindran a practicar sexe fàcil i ràpid i a beure alcohol de forma desmesurada.”

- “És absolutament intolerable que hi hagi aquesta imatge de Catalunya a l’exterior.”

- “No creiem que aquestes activitats, imatges i horaris siguin el que ens convé. La Costa Daurada vol un altre tipus de turisme. Hem de fer una reflexió.”

- “Uns quants dies d’imatges com aquestes a escala internacional poden desfer anys de feina.”

- “El govern sí que pot seure amb un Ajuntament que té una permissivitat excessiva i una acceptació d’un model de turisme que no és el que nosaltres volem.”

- “De cara a l’estiu i l’any que ve, hem de donar una altra imatge i l’Ajuntament evitarà que hi hagi les imatges que hem vist aquests dies. [...] Ho hem d’evitar entre tots.”

- “Hem d’assegurar que l’any que ve Salou serà diferent del que ha estat aquest tipus de turisme. Això no vol dir renunciar a cap tipus de turisme, però sí que cal reorientar l’oferta turística.”

- “El turisme no ha de ser de borratxera fàcil ni de sexe.”

- “El Saloufest s’ha acabat.”

- “Demà hi ha una reunió del Departament de Turisme amb l’Ajuntament i els empresaris del sector de Salou.”

- “El futur no el podem malmetre per uns quants dies de negoci fàcil que no duu enlloc.”

- “Els catalans no podem permetre [que l'Ajuntament de Salou no canviï el model turístic].”

- “Esport, molt poquet aquests dies, per cert.”

- “Em sembla que és impossible compaginar una cosa amb l’altra [esport amb festa].”

- “L’Ajuntament ha d’entendre que, per moltes pressions que rebin a les nits, s’ha de tancar a una hora determinada.”

100408_Francesc_Carnerero

També ha parlat del Saloufest el president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV). Francesc Carnerero ha dit que:

- “El Saloufest s’ha tret de context.”

- “Un percentatge tan petit [de turistes] no hauria d’enterbolir la projecció turística del país.”

- Sobre les declaracions de Josep Huguet i Xavier Sabaté: “Em sorprèn que els que han de vetllar pel sector turístic en general surtin ara com a guardians d’una posició que no acabo d’entendre.”

- “No podem pecar d’hipocresia si, per un cantó, valorem la indústria turística com a pal de paller del PIB i, per un gra de sorra, per un tema puntual com el dels estudiants [britànics] a Salou, fem trontollar el sector.”

- “Estem en contra totalment que es promocioni Catalunya en webs o destinacions estrangeres com si fos un descontrol.”

- “No crec que es noti aquest estiu [en les reserves i l'arribada de turistes].”

- “No sé si ha passat res en concret, només que s’ha focalitzat una notícia i s’ha descontextualitzat.”

- “Hem de seure en una taula, mirar si s’ha fet alguna cosa malament i si s’ha de corregir, però no erigir-se de salvador de la pàtria. Sobretot, qui ha de defensar el sector.”

- “Cada polític ha de ser responsable de les seves opinions.”

- “Tots plegats ens podem fer un flac favor si traiem les coses de context.”

- “Hem parlat amb els seus responsables [de l'operadora del Saloufest]. Cap dels proveïdors [de l'operadora] s’ha despenjat del tema. Els turistes que han vingut, en gran percentatge, han complert el seu comportament. Cap operador estaria en un operació que fos un desprestigi per a la seva empresa.”

- “No aprovem cap comportament incívic.”

- “Els operadors es pregunten què passa enguany que ha estat un tsunami de notícies quan fa vuit anys que ho organitzen.”

- “I què és l’IMSERSO a casa nostra? Turisme, però d’una altra manera [com el Saloufest]. [...] És aquest preu [300 euros, quatre dies, tot inclòs] perquè és temporada baixa.”

  • Tags:
%s1 / %s2