RAC1 migdia
Ara, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora
En Directe
I després, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

El Govern als farmacèutics: "Cadascú que posi una espelma a la seva patrona de preferència"

albert-carreras

00:00 14:24
00:00 14:24

La Generalitat recomana als farmacèutics “que posin una espelma” per veure si poden cobrar. El número 2 d’Economia i Coneixement, Albert Carreras, es veu “incapaç” de dir quan podran saldar el deute, vistes les condicions que posa Cristóbal Montoro pel FLA. Alerta que estem davant d’una “aplicació inconstitucional de l’article 155, amb una intervenció completa i exhaustiva de les finances del Govern”.

Albert Carreras, secretari general d’Economia i Coneixement, també ha dit que:

- "Dijous o divendres al matí li hagués dit que estàvem a l'espera de l'ampliació del FLA. Quan divendres a la tarda vam veure com era l'ampliació del FLA, ara em veig incapaç de dir res."

- "Vistes totes les condicions que posen i que ens anuncien que ens han d'informar de tots els procediments i encara no ho han fet, estem completament complexos. No sabem quan podrem pagar ni què podrem pagar. Ens han posat una llista de prioritats que és pràcticament tot el pressupost de la Generalitat. És una confusió completa."

- "L'Estat, amb la intervenció que ens va fer el consell de ministres, que creiem que és inconstitucional, antiautonòmica i discriminatòria amb les altres comunitats, ha desmuntat el sistema amb el qual podíem pagar regularment o posar-nos al dia amb els endarreriments. Era lamentable, però era com podíem arribar a treballar."

- "No rebrem els diners ara. Ens diuen que es faran trams mensuals."

- "La declaració del consell de ministres de divendres i el BOE de dissabte deixen el més calent a l'aigüera. No expliquen allò essencials: tants milions amb aquestes condicions. [...] Ara, estem a l'espera que concretin les instruccions del que volen. Tal com està, no sabem què podem pagar."

- "És una aplicació inconstitucional de l'article 155. Estem desolats."

- "Estem parlant d'una intervenció completa i exhaustiva de les finances de la Generalitat."

- "Ara els proveïdors estan tant desconcertats com nosaltres, perquè han canviat tots els criteris. Jo crec que faran un pas enrere. És insostenible. No s'ho han pensat prou."

- "Vull pensar que els pagaments previstos pel 30 de novembre es mantindran tal com estan previstos. Pels proveïdors, estàvem a l'espera d'aquesta ampliació, que ara no sabem com arriba."

- "Cadascú que posi una espelma a la seva patrona de preferència i nosaltres, entre tots aixecar un clam, perquè és una discriminació humiliant, injusta. Apliquen una agressivitat contra els proveïdors que no en tenen cap culpa."

- "Estàvem esperant en candeletes poder-los pagar i ara no sabem com fer-ho."

- "A Hisenda li passarem una llista del que enteníem que s'havia de pagar."

- [Sobre els 1.300 milions que s'investigaran] "Ells saben que és completament fals. És gesticulació electoral de la més baixa. Els hi hem explicat sempre. Són obres que va fer la Generalitat licitades entre el 2004 i el 2009, i fetes del 2005 al 2013, acabades completament i no representen despesa nova sobre l'any 15 de cap manera."

- "Ells saben molt bé que no eren despeses ni del 2014 ni del 2015."