Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/091021_Joan_Manuel_Tresserras.mp3 Descarrega-te'l El govern diu que en 4 anys tindrem la mateixa oferta de cinema en català i en castellà 21/10/2009

Joan Manuel TresserrasÉs el termini que recull el projecte de llei del cinema per tenir una oferta de pel·lícules en català equivalent a la realitat lingüística del carrer. Ho ha dit el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras.

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, també ha dit que:

- Sobre l’abundància de les pel·lícules en castellà a Catalunya: “Lamentablement, [...] això passa ordinàriament. És inacceptable.”

- “S’estableix un període de quatre anys en què, per reglament, s’establiran els percentatges per anar-nos acostant a [...] una oferta proporcionada al mapa sociolingüístic del país.”

- “Qui no ho faci, incorrerà en una falta greu o lleu i serà sancionat amb una multa en proporció a la falta.”

- “Si s’aplica la sanció vol dir que hi ha voluntat en la transgressió de la norma.”

- “L’obligació dels doblatges és per la distribució. Les sales tenen obligació de quotes de pantalla.”

- “Les majors es resisteixen a qualsevol canvi perquè tenen un punt de partida molt sòlid.”

- “Les majors saben que el sector està en crisi, que se’ls ajunta l’impacte de la tecnologia digital, [...] i han de canviar de qualsevol manera.”

- “Fent aquest canvi, hem de resoldre problemes històrics que arrosseguem des del franquisme. No pot ser que fem la migració cap al nou model d’indústria i de negoci i que no resolguem [...] la qüestió de les versions originals subtitulades.”

- “És possible que hi hagi la temptació d’una rebel·lió [per part de les majors].”

- “No hi ha cap ànim de perjudicar ningú, però sí de reparar una herència històrica que és discrepant de tot el que ha passat en la resta d’indústries culturals.”

- “La llei crea uns fons però no diu quant s’hi ha de destinar.”

- “La llei no estableix que [el doblatge al català] s’hagi de subvencionar amb recursos públics. Les [majors] s’ho hauran de pagar.”

- Sobre la devolució de la Creu de Sant Jordi per part de Fèlix Millet: “S’obre un expedient. L’afectat pot presentar al·legacions i, a partir d’aquí, el govern decideix.”

- Sobre la decisió del jutge en el cas Millet: “Des del sentit comú, la gent utilitza [aquest cas] com un barem per jutjar la voluntat del sistema judicial per arribar al final del cas. Entenc que la gent no ho acabi d’entendre. [...] I això, el jutge ho ha d’entendre.”

- “Carod és el polític més dotat de la seva generació i la persona que més ha renovat el discurs polític a Catalunya.”

- “Carod és un actiu polític, discursiu i electoral de gran impacte.”

- “No m’agradaria ser el número dos de les llistes.”

- Sobre l’oficialitat de les seleccions catalanes: “No podem dir que el que hem fet fins ara és dolent. L’experiència té uns elements frustrants, perquè topem amb un mur molt fort, amb una política d’estat molt dura. El que cal és veure quines altres alternatives hi ha.”

- “Parlar català és un dret, i li hem d’explicar a Cruyff.”

  • Tags:
%s1 / %s2