Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/120514_Esther_Vivas.mp3 Descarrega-te'l “El moviment 15-M no és només l’acampada” 14/05/2012

120514_planeta_indignado

La coautora del llibre Planeta indignado. Futuro ocupado, Esther Vivas, ha explicat que el moviment dels indignats va molt més enllà del que apareix als mitjans de comunicació, i ha defensat que “la plaça Catalunya va estar molt ben cuidada durant l’ocupació” d’ara fa un any.

Esther Vivas també ha dit que:

- “El moviment té amplis suports socials. És un moviment ampli, plural i divers i aquesta és una de les grans virtuts. Ha aconseguit connectar amb amplis sectors socials.”

- “Aquest moviment, d’una banda, fa una crítica contundent a la classe política actual i als vincles estrets amb les elits econòmiques i financeres. I d’altra banda, critica el sistema bancari i financer especulatiu que ens ha portat a aquesta crisi.”

- “El moviment del 15-M no és el poble en majúscules, hi ha diferents opinions, com en el conjunt de la societat. [...] Segons les enquestes un 68% de l’opinió pública està d’acord amb el moviment.”

- “Una de les propostes concretes del moviment és en el context de crisi econòmica, en què es fan retallades en polítiques fiscals, el que es proposa és una reforma fiscal progressiva i que qui més diners té més pagui.”

- “En una crisi el deute públic, en què es rescaten bancs, [...] el moviment demana fer una auditoria del deute per veure a qui ha beneficiat aquest endeutament.”

- “El moviment no és l’acampada. [...] Ha estat molt més que això. Durant aquest any s’ha fet un treball a en l’àmbit dels barris, per aturar desnonaments.”

- “Hi ha un treball de fons que sovint no té tanta visibilitat mediàtica però que sí que ha arrelat amb força i ha aconseguit calar entre la societat.”

- “Sovint s’intenta estigmatitzar el moviment com a gent jove o rastaflautes. [...] Però en canvi veiem avis que ocupen ambulatoris perquè els hi volen tancar aquests centres.”

- “Els resultats electorals no reflecteixen el malestar i la indignació social que hi ha als carrers. No hi ha una plasmació del malestar a les urnes. [...] I el moviment sempre s’ha caracteritzat per defensar l’acció directa, la no-violència i la desobediència civil.”

- “El que reivindica el moviment amb l’ocupació del carrer és la desmercantilització de l’espai públic. [...] La gent de Barcelona mai han vist una plaça de Catalunya a la qual se li donés tant ús com quan va estar ocupada.”

- “La plaça Catalunya va estar molt ben cuidada durant els dies de l’ocupació.”

- “L’assemblearisme ha estat una de les virtuts del moviment perquè ha permès que molta gent es pogués expressar. [...] A mesura que el moviment té una gran envergadura, amb milers de persones, això ho dificulta molt.”

- “No es tracta d’idealitzar l’assemblearisme, té moltes dificultats. [...] Però les majories també són relatives, perquè CiU va guanyar els eleccions amb menys del 20% del suport de la població.”

  • Tags:
%s1 / %s2