La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

"El president de RTVE no sap ni qui sóc ni quin programa feia"

cristina-puig

00:00 14:05
00:00 14:05

Cristina Puig acusa el president de RTVE de “mentider”. L’expresentadora de TVE a Catalunya està “sorpresa i enfadada” per la “campanya mediàtica” començada per José Antonio Sánchez, que ahir la va acusar de "vetar" entrevistats i tractar amb "menyspreu" el personal tècnic. La periodista avisa que el seu acomiadament "es resoldrà als tribunals” i denuncia, per exemple, que li van prohibir entrevistar al plató al diputat de la CUP David Fernàndez.

Cristina Puig també ha dit que:

- "Sorpresa i enfadada [pel que ha dit el president de RTVE]."

- "Em va sorprendre perquè són mentides. TVE ha engegat una campanya mediàtica utilitzant aquest afer lamentable i penós que es resoldrà als tribunals."

- "El Sr. Sánchez no sap qui sóc jo, ni quin programa feia."

- "El dia que em van fer fora cap dels meus responsables em va venir a veure per saber què havia passat."

- "Parla en nom de gent que no se sap qui són. Tot el que diu a la meva carta d'acomiadament no consta."

- "Els tècnics de la casa em mereixen un respecte majúscul i grandiós, perquè sense ells la nostra feina no surt."

- "Quan he llegit que jo vetava convidats, jo no tenia dret a res. Era la presentadora."

- "Les dues persones que s'encarregaven de dirigir-lo ara ja no hi són."

- "Com puc vetar una entrevista si el director era un altre? Aquest programa el dirigia l'Esteve Crespo amb la Núria Garrido, i el programa el feia la direcció. Quan baixaven em deien qui vindria. L'únic que feia jo era presentar, i totes les crítiques de manca de pluralitat me les enduia jo a través de les xarxes i dels comentaris de la gent, perquè jo era la imatge d'aquest programa. La meva queixa era no tenir cap poder de decisió."

- "Em dol que s'estigui mentint quan saben que aquest acomiadament és improcedent."

- "Ell no m'ha vist a treballar mai. En nom de qui parla? Aquest senyor s'hauria de preocupar que el Consell d'Informatius de la televisió que presideix se n'ha anat a Brussel•les a denunciar manca de pluralitat en els informatius i intervencions polítiques."

- "Estem en un any electoral, un any molt complicat, i és evident que se'm volien treure del mig."

- "Jo ja sé on treballava. Jo havia defensat moltes vegades TVE quan hi treballava, tot i ser conscient que moltes vegades aquelles taules eren desequilibrades. Em dol que diguin que havia criticat l'empresa."

- "Quan em van fer fora no van mesurar l'impacte mediàtic que tindria."

- "Estan arrossegant a dintre els professionals bons per culpa d'una mala praxis i una mala direcció. Entenc que la gent ha de pagar el lloguer, ha de pagar la hipoteca i ha de menjar. I juguen amb la por de la gent que protestant o criticant algunes maneres de fer està penalitzat. Crec que en el fons va ser una mostra de poder i de força."

- "Quan va començar la temporada em van dir que a El debat de La 1 no es faria política. Vaig dir que em sabia greu perquè venia un any molt emocionant. Al final se n'ha acabat fent."

- "Va ser la meva única crítica al format del programa."

- "Vaig entrevistar només un cop en David Fernàndez a través d'un dúplex amb el Parlament. Les ordres van ser que només es parlaria de la comissió Pujol."

- "Tots els polítics havien passat pel programa. A David Fernàndez no l'he pogut entrevistar mai."

- "Crec que TVE té una experiència llarguíssima amb denúncia i acomiadaments. No entenc per què en aquest cas s'hi estan recreant d'aquesta manera."

- "Al setembre, quan se'm crida per dir-me que el programa canviaria de format i que a TVE no s'està per la secessió, se'm va dir que al juny se'm volia acomiadar. Crec que van pensar que en aquell moment la meva filla tenia només set mesos i hauria estat un acomiadament improcedent. Vaig començar la temporada. No se'm podia fer fora perquè la meva filla encara no tenia l'edat perquè no fos un acomiadament improcedent. Van esperar al gener."

- "Això embruta la meva imatge i em pot dificultar coses en un futur. Crec que això s'ha de resoldre als tribunals."