No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

"El que s'havia de fer es va fer correctament"

jordi-pujol

00:00 01:58
00:00 01:58

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, en una entrevista a El món a RAC1 ha defensat les donacions rebudes per la Fundació Trias Fargas mentre ell era president del govern català. També ha assegurat que "mai s'ha amagat res". Segons les informacions publicades per El Periódico, el Palau de la Música va ingressar diners procedents d'obres públiques adjudicades pel govern de Pujol. De la documentació confiscada a Fèlix Millet es desprèn que el cobraments estan vinculats a les obres de la Línia 9 del metro o de la Ciutat de la Justícia.

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, també ha dit que:

- "La necessitat d'autoafirmació catalana és, ara, especialment actual."

- "L'autoafirmació de Catalunya s'ha mirat d'invertir. Tenim una pressió molt forta. Tenim una crisi d'identitat de país, personalitat catalana, en el sentit de tornar a fer-nos perdre el que havíem guanyat els darrers anys."

- "La voluntat d'afirmació de país torna a ser molt necessària."

- Sobre la informació que publica El Periódico: "La Fundació Trias Fargas, sempre que rebia diners, ho notificava a la Conselleria de Justícia i a l'Agència Tributària. No se n'amagava. Era perfectament correcte."

- "El tema intern del Palau, la fundació no tenia per què saber-ho."

- "La legalitat consistia a no amagar-se. Sap greu que després surtin mil elucubracions. El que s'havia de fer és el que s'ha estat fent."

Sobre la informació que publica El Periódico, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha dit a El món a RAC1 que: "No aporta res de nou. Hi ha alguna voluntat clara de lligar causa i efecte. Hi ha alguna desinformació que vull atribuir a certa ignorància o certa mala voluntat de lligar la meva condició de conseller d'Obres Públiques l'any 2001, quan era conseller de Medi Ambient."

- "Pel que fa als ingressos i diners de la Fundació Trias Fargas, des del primer moment, vam donar tota la informació amb transparència. Tots els ingressos han estat regularment fiscalitzats."

- "Del lligam entre els ingressos i les despeses de l'Orfeó i la gestió del senyor Millet, nosaltres no en podem ser responsables."

- "L'actuació de la Fundació Trias Fargas ha estat en tot moment correcta i transparent."

- "No puc conèixer quin era l'origen dels ingressos de l'Orfeó."

- "No hi veig res de nou més enllà de la voluntat de tornar a excitar i posar sobre la taula una situació que no afecta, des de la perspectiva judicial, la Fundació Trias Fargas."

- "Jo crec que no [es pot pensar que la Generalitat va adjudicar obres a Ferrovial a canvi de diners per a la Fundació Trias Fargas, passant prèviament pel Palau de la Música]. En cap moment hi ha hagut cap relació entre les decisions de la Generalitat amb l'Orfeó i la Fundació Trias Fargas."

- "Quan jo era conseller d'Obres Públiques, GISA actuava i decidia en els seus consells d'administració, tècnics i informes. El conseller no hi intervenia."

- "Buscar causa-efecte en aquest cas és un intent d'involucrar-hi políticament la Fundació Trias Fargas i CiU."

- Sobre l'enquesta de La Vanguardia que pregunta als catalans què en pensen de la situació del Tribunal Constitucional: "Una bona part de la societat catalana se n'adona que som al final d'un cicle, d'una etapa política. Espanya està dient que no al camí del mig que hem intentat durant trenta anys."

- "Estem avançant cap a una cruïlla on Espanya ens diu que ens hem de rendir, que ens hem de diluir en una gran província espanyola, i que hi ha una part del país que no té cap voluntat de deixar passar aquesta oportunitat per augmentar el nostre autogovern i buscar un projecte de país propi."

- "No em sorprèn gens [que un 37% dels catalans estiguin a favor de la independència de Catalunya]."

felip-puig

00:00 07:44
00:00 07:44