Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

Francesc Homs: “Els funcionaris tindran paga extra aquest Nadal; el que ve no ho sé” 07/10/2011

110803_francesc_homs

El portaveu del govern, Francesc Homs, s’ha escarrassat a desmentir la proposta que els funcionaris no puguin cobrar la paga doble de Nadal que ahir va difondre el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell. Pel que fa al trasllat dels festius intersetmanals als divendres, el govern ha mostrat dubtes.En una entrevista a El món a RAC1, Francesc Homs també ha dit que:

- “Els funcionaris sí que tindran paga extra aquest Nadal. El que ve, no ho sé, no tinc una bola de vidre. Ens vam trobar un cràter a les finances públiques però mica en mica anirem normalitzant la situació fins que ens tornem a aixecar.”

- “No és Catalunya el territori de l’Estat que té més alliberats sindicals. No hem renunciat a la paga de Nadal per imposar res a ningú. Si hi ha d’haver gestos, cadascú els ha de proposar.”

- “Res de tot això no es podia fer sense el consens dels agents implicats. Als hospitals i als mitjans públics s’ha arribat a una reducció dels salaris amb diàleg i treball.”

- “Tenim elements per l’esperança que ens en sortirem. Hi ha raons objectives per pensar-ho: La temporada turística ha estat una de les millors dels últims anys i tenim molt bones dades d’exportació d’empreses catalanes.”

- “L’aqüeducte de desembre és de difícil justificació des del punt de vista de la producció. És pertinent obrir el debat de com gestionem els horaris: hores de treball, l’hora de dinar, les vacances i, sí, també els festius intersetmanals.”

- “Un dia o un altre ens hi haurem de posar. Hi ha una sèrie de festes que s’haurien de quedar on són, com el Cap d’Any, el Nadal i, en el cas de Catalunya, l’Onze de Setembre.”

- “L’Estat va intentar suspendre la festa de Sant Esteve i no se’n va sortir perquè el poble de Catalunya va dir que no es tocava. No depèn només de les administracions.”

- “Tots plegats tenim tendència de veure el got mig buit, però en termes generals al país, de greu greu no li ha passat res. Una cosa diferent és la gent que s’ha quedat a l’atur que és molta i que passa una situació molt fumuda.”

  • Tags:
%s1 / %s2