No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
Bàsquet a RAC+1
En Directe
Bàsquet a RAC+1
Bayern vs. Barça
En Directe

"En el moment de fer la fotografia a Pujol tenia el cor dividit"

roser-vilallonga

00:00 08:26
00:00 08:26

Roser Vilallonga ha aconseguit captar l'única imatge de Jordi Pujol després de la seva confessió. La fotoperiodista de La Vanguardia ha admès que en el moment de fer la fotorgrafia tenia el cor dividit. Ho explica perquè, al marge de la ideologia política, fa 20 anys que ha seguit Pujol, i l’ha sentit defensar la cultura de l’esforç i el treball.

Roser Vilallonga, fotoperiodista de La Vanguardia, també ha dit que:

- “La contradicció d'estar perseguint una persona així és impressionant. Per mi era una persona entranyable, l’havia tingut com a referent, i és un personatge que té una transcendència cabdal a Catalunya.”

- “Quan el vaig veure [Jordi Pujol] em va tremolar el pols. És un moment de molta tensió, feia 2 dies que hi anava al darrere, observant, buscant el lloc des d'on poder veure’l sense despertar sospites. Va ser un moment màgic per l'esforç que m'havia suposat de moltíssimes hores.”

- “Hi havia llum però no havien vist ningú. I a partir d’aquestes conductes sospitoses vaig tenir el pressentiment que hi havia algú allà. I vaig tenir la sort que el diari em va donar un dia més i vaig pujar dijous a la nit. Vaig anar directament a la casa, hi havia llum i les cortines estaven descorregudes, i hi havia algú: era Jordi Pujol. Això era a quarts d'una de la matinada.”

- “Va ser una mica gros estar perseguint el que ha estat el teu president de la Generalitat. És un sentiment molt contradictori.”

- “La composició era perfecta. La llum l'enfocava, ell a un cantó, a fora negra nit. No hi ha un mèrit afegit, és el que hi havia. També has de tenir sort però la sort s'ha de buscar. Es va produir aquest moment màgic.”