Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/121116_Oriol_Junqueras.mp3 Descarrega-te'l ERC, oberta a governar amb CiU 16/11/2012

121116_Oriol_Junqueras

El candidat d’ERC, Oriol Junqueras, està obert a governar amb CiU sempre que s’avanci cap a la independència. Això sí, no donaria un xec en blanc a Artur Mas, al contrari. El líder republicà, a més, creu que Felip Puig no ha de dimitir per l’actuació dels antiavalots a Tarragona el dia de la vaga general perquè considera que ha fet el que calia, obrir una investigació.

Oriol Junqueras, candidat d’ERC, també ha dit que:

- “Quan sento que algun polític de l’Estat espanyol diu algun disbarat, com en Bono, el millor que podem fer és ignorar-ho. La seva actitud agressiva envers els ciutadans de Catalunya ve del segle XVII, és una constant.”

- “Fan servir sempre els mateixos arguments, sempre el mateix menyspreu cap a tothom. Sempre menyspreen a tothom aquests polítics.”

- “El millor que podem fer és no fer-los cas i explicar que volem un país per a tothom, integrar a tothom i que sigui un país de justícia, d’equitat.”

- “L’Estat espanyol té diferents rècords mundials, com el de concursos de creditors, etc. Quin futur ens ha de donar l’Estat espanyol?”

- “Jo crec que no ha de plegar Felip Puig. Estic convençut que la immensa majoria dels mossos d’esquadra fa molt bé la seva feina. És una institució molt important d’aquest país. Per això s’han de depurar responsabilitats. Les imatges ens són ofensives a tots. Esperem dels nostres professionals un comportament molt més pulcre, més net.”

- “Europa no exigeix que es retalli. Exigeix que es compleixi el dèficit. Cal rebaixar l’IRPF i l’IVA. Són els més alts d’Europa. Cal incrementar la renda disponible. S’ha de buscar un mecanisme de compensació. A qui li hem de demanar? A qui més té i a qui més s’ha beneficiat, els bancs. Amb un impost de transaccions financeres. Podem tenir una fiscalitat molt més justa.”

- “Vull veure una imatge preciosa: el president del govern i el cap de l’oposició sortint junts al balcó i dient que volem ser un nou estat del món.”

- “Entraria en el que calgués entrar sempre que fos clar que avancem cap a la independència del país i cap a un canvi de model econòmic.”

- “Avançar cap a la independència es pot fer des del govern o des de l’oposició.”

- “Em sembla molt important que entre nosaltres, entre els partits catalans, no ens desqualifiquem. No està bé parlar malament de la gent.”

- “Sé que molta gent, a última hora, no em votarà. I sé que dos o tres dies després, se’n penediran.”

- “Mai a la vida he fet un discurs anti-Espanya. Faig un discurs contra l’Estat espanyol.”

- “No necessito lliçons de realisme social, perquè ja el conec. Sóc alcalde de Sant Vicenç dels Horts.”

- “L’error de l’actual política econòmica és que fa petita la nostra economia.”

  • Tags:
%s1 / %s2