Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

"És un escàndol" que l'estat pressioni pels horaris comercials

xavier-trias

00:00 06:53
00:00 06:53

Xavier Trias, alcalde de Barcelona, ha reaccionat d'aquesta manera quan se li ha preguntat per les declaracions del secretari d'estat de Comerç, Jaime García-Legaz, que demanava que la ciutat liberalitzés els horaris comercials. Trias s'ha arribat a preguntar que "si ja no podem manar al nostre comerç, sobre què podrem manar al final a Catalunya?"

Xavier Trias, alcalde de Barcelona, també ha dit que:

- "Tot aquest tema [dels Jocs Olímpics d'Hivern] m'ha sabut una mica de greu. Sotmetre's a una consulta és difícil i és impossible guanyar-la si els altres partits no et donen suport. Anàvem cap a un fracàs segur. Ho vam evitar."

- "Em fa una mica de llàstima i sé que li dol molt al president del COI el fet que Munic hagi perdut aquesta votació. Per Munic és un tràngol, no és gens positiu."

- "La gent deia que Munic ho tenia guanyat i ara no es presenta."

- "La gran sorpresa és que es presenta Pequín. No està segur que es doni el 2022 per a Europa. Per tant, agafa força el 2026. El 2026 pot ser i això sí que em fa somriure. Podem generar il·lusió si ho expliquem bé."

- "Teòricament, la decisió de Munic ens ajuda de cara al 2026. Ara bé, hi ha Oslo el 2022, que té moltes possibilitats."

- "Ara sembla que, políticament, tothom estava disposat a ajudar per al 2026. Veurem com evoluciona."

- Sobre les declaracions del secretari d'estat de Comerç en què va demanar a Barcelona que liberalitzi els horaris comercials: "Això és un escàndol. No entenc com aquest senyor està tan atabalat amb el tema. Que ens deixin tranquils. A més, a Madrid no els va tan bé. Si fos així, em podrien dir de tot, però no els va bé. Si ja no podem manar sobre el nostre comerç, sobre què podrem manar al final a Catalunya?"

- "I tant que em presentaré el 2015. Només faltaria. M'ha costat molt guanyar l'alcaldia per dir ara que no em presento. Amb 4 anys, no pots fer el que vols a la ciutat."

- Sobre les converses per trobar un edifici que sigui la seu social de l'Espanyol a Barcelona: "S'ha d'acabar de tancar tot, però està molt avançat. És un edifici que hi ha just davant de l'Estació de França, és el que està al cantó del pàrquing que dóna al parc."

- "Com que he tingut algun incident amb l'Espanyol, estic especialment il·lusionat de poder ser jo qui ajudi que això se solucioni bé."

- "Els treballadors de l'Ajuntament de Barcelona tindran paga doble per Nadal, sempre n'han tingut des que jo sóc alcalde."