Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/150119_David_Fernandez.mp3 Descarrega-te'l “És un procés kafkià que acaba amb una terrible impunitat” 19/01/2015

david_fernandez

La CUP troba “obvi” reobrir el cas del 4-F i avança que el portarà al Parlament. El diputat David Fernàndez alerta que “buscar un cap de turc en un fet greu no fa justícia”. D’altra banda, Fernàndez diu que no els convenç la data del 27-S per fer eleccions i veu “trampós” que converteixin “documentats compartits no tancats [entre els partits sobiranistes] en acords”. També descarta ser el candidat de la CUP a Barcelona: “Dins la cultura política del partit, torno a la primera línia de la política, que és al carrer”.

David Fernàndez, diputat de la CUP, també ha dit que:

- “És una obvietat [que s'ha de reobrir el cas]. Hi ha diferents mecanismes per fer-ho: la revisió extraordinària, que ho faci la mateixa Fiscalia o a partir de persones que puguin tenir informació addicional i que la presentin.”

- “Ho portarem al Parlament, des d’una perspectiva de valoració i reflexió. En un fet greu, que es busqui un cap de turc no fa justícia, ni molt menys. Això no és cap solució. És un procés kafkià que acaba amb una terrible impunitat.”

- “Estem pagant nòmines públiques a agents condemnats per tortures.”

- “Negar el problema [que hi ha a la Guàrdia Urbana] mai ajuda.”

- “És un problema que tenim i al Síndic de Greuges se li han acumulat [denúncies] durant molt de temps.”

- “No hi ha res més sinistre que la raó d’estat.”

- “Segurament, ara, amb perspectiva, no [no m'hauria agradat sortir a la foto], perquè hi havia més discussions d’estratègies de partit que de país. Ens hauria agradat poder participar en un espai plural i unitat per definir un full de ruta que ens desglossés el camí.”

- “Se’ns ha deixat al marge. No passa res. Nosaltres, al marge i endavant amb aquest procés que va néixer al carrer.”

- “S’utilitzen marcs que hi ha hagut en una taula comuna. Però convertir documents compartits, no tancats, en acords, ni metodològicament ni en formes ni ens fons és acceptable. Em sembla que és fer trampa.”

- “Que llarga se’ns està fent la transició de la dictadura a la democràcia. El 27 de setembre serà el 40è aniversari dels últims afusellaments del franquisme.”

- “No ens convenç la data perquè volíem que fos immediata després del 9-N. Abans hi ha una altra data, 24 de maig, que pot ser una primera volta d’aquest canvi per avançar cap a l’emancipació nacional, social i democràtica.”

- “Desconec d’on surt la brama que seré candidat a Barcelona. No està plantejat en cap espai de la CUP de Barcelona. Ni com a hipòtesi està plantejada, ni col·lectivament ni personalment.”

- “Plantejar-se es pot plantejar tot. Dins la cultura política de la CUP, jo torno a la primera línia de la política, que és al carrer.”

- “Amb Podem compartim moltes coses. Reconeixement i respecte perquè la feina és moltíssima, però també claredat i un reclam que sàpiguen descodificar el procés polític català com un procés democràtic i que som un subjecte polític i que aquest poble reclama la seva sobirania. Dir-li a aquest poble que esperi alguna cosa de Madrid i que si passa alguna cosa a Madrid passarà alguna cosa a Catalunya és el que ens diuen des de fa 40 anys.”

- “Hi ha un respecte mutu molt sòlid [amb Artur Mas]. Hi ha capacitat d’escoltar, de diàleg.”

  • Tags:
%s1 / %s2