Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Espadaler: "Costaria d'entendre que ERC entrés al govern d'Ada Colau"

ramon-espadaler

00:00 13:31
00:00 13:31

Ramon Espadaler no entendria que ERC entrés al govern d’Ada Colau “per la seva exigència en la definició sobre el procés”. El conseller d’Interior també respecta que Ada Colau es vulgui carregar la unitat d’antiavalots de la Urbana, perquè "la competència d’ordre públic és dels Mossos". D'altra banda, creu que la final de Copa es desenvoluparà “amb normalitat” i deixa clar que els Mossos no volen ser els protagonistes “de res”. El també secretari general d’UDC garanteix que la pregunta de la consulta interna del 14 de juny serà “clara”.

Ramon Espadaler, conseller d’Interior i secretari general d’UDC, també ha dit que:

- "És una realitat [que Ada Colau serà l'alcaldessa de Barcelona]."

- [Sobre les especulacions de pactes] "És normal que es parli de les regles del joc democràtic que tenim. Però crec que no té més recorregut. Sí que veig Colau com a alcaldessa."

- [Entendria que ERC entrés al govern de Colau?] "És una decisió que ha de prendre Esquerra Republicana. Respectaria qualsevol decisió de qualsevol altre partit, però hi ha coses que em costaria d'entendre. Moltes vegades, ERC ha expressat aquest nivell d'exigència en la definició en relació a tota la qüestió relacionada amb el procés. Suposadament Ada Colau, a parer d'ERC, no està prou definida. Costaria d'entendre."

- [Sobre la consulta interna d’Unió] "Es va perfilant la pregunta."

- "Dimarts clourem el debat i formularem la pregunta en un procés que no hem fer en cap altra força política."

- "Estic d'acord amb un neguit que hi ha: que la pregunta sigui molt clara i que sapiguem exactament què votem i el que hem de fer un cop haguem de votar. Els termes precisos de la pregunta no estan tancats. Seria un despropòsit per part meva, perquè encara no he acabat les converses amb membres de dins i fora del comitè de govern."

- "No m'angoixa la disparitat de criteris. Al contrari, som capaços d'aplegar un ampli espectre en el nacionalisme."

- "La pregunta ha de ser prou clara i de plena consciència de què votem tots. Que es tranquil·litzin aquells que pateixen. Farem una pregunta per aclarir on som, què volem i què aportem en positiu."

- [Sobre el manifest dels sobiranistes] "Hauria preferit que s'hagués posat sobre la taula en el marc de les converses. És important que aprofundim en el diàleg i en la cerca de propostes que agreguin les voluntats d'Unió."

- [Sobre la final de Copa] "Es qualifica d'alt risc perquè és una final, no per la rivalitat que hi pugui haver entre aquestes dues aficions. Creiem que les coses s'han de desenvolupar i es desenvoluparan amb normalitat. No volem ser els protagonistes de res nosaltres, que els protagonistes siguin les aficions."

- "No tenim cap instrucció precisa [si hi ha una xiulada a l'himne espanyol]. A mi no m'agrada que se'n xiuli cap d'himne, perquè no m'agrada que es xiuli el meu. Hi ha hagut especulacions. No em sumaré a aquest reguitzell que em sembla un despropòsit, com desallotjar el camp. Demano aquest punt de respecte. Tothom està en el dret a fer allò que cregui, però reitero que no m'agrada que es xiuli cap himne."

- "Hi haurà algun membre de l'Ertzaintza integrat en el centre de coordinació."

- [Sobre la decisió de Colau de voler suprimir els antiavalots de la Guàrdia Urbana] "La competència d'ordre públic és dels Mossos d'Esquadra, que té perfectament assumida. Em sembla que és una decisió respectable."

- "Els fets em sembla que em donen la raó. No hem plantejat això [que plegui de conseller per dedicar-me plenament al partit]."