El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Espadaler, sobre les baixes d'Unió: "Hi deu haver algú que no comparteix la idea"

ramon-espadaler

00:00 14:02
00:00 14:02

Ramon Espadaler insinua que hi ha “algú” darrere les últimes baixes d’Unió, però no creu "en absolut" que sigui Josep Antoni Duran i Lleida. El secretari general d’UDC no descarta ser candidat el 26-J. Espadaler assegura que està "disposat al que convingui pel partit" i justifica la presència d'Unió a aquestes eleccions per l'espai polític que defensen: "Creiem que des del moment que s'abandona el peix al cove al catalanisme polític li falta alguna cosa".

Ramon Espadaler, secretari general d’Unió Democràtica, també ha dit que:

- "Està passant que hi ha un moment en què Unió fa una reflexió en veu alta dient que té sentit que ens presentem a les eleccions. A partir d'aquí faig una crida a eixamplar l'espai del catalanisme polític, conseqüència d'una constatació des del 20-D: el fracàs de la política espanyola i des de Catalunya hem vist que el catalanisme polític s'ha autoexclòs de la política espanyola. Hem fet la reflexió de generar aquesta proposta política d'un espai que està esmicolat, que no està articulat. Per això fem aquesta crida a les persones que s'ubiquen en aquest espai de centre-dreta, catalanista."

- "Hi deu haver algú que no comparteix la idea. Em crida l'atenció que persones que estaven molt allunyats com Joan Cañada formalitzin públicament la baixa en aquest moment."

- "Aquesta persistència ens portarà a tenir capacitat a donar resposta a aquest espai polític."

- "Creiem que des del moment que s'abandona el peix al cove al catalanisme polític li falta alguna cosa. Aquesta conversa la vaig tenir amb el mateix president Mas abans del trencament de la federació."

- "No dic que haguem de tornar al peix al cover. Però l'alternativa al peix al cove ens ha donat algun fruit?"

- "Dissabte farem un consell nacional en què prendrem la decisió definitiva de si anem a eleccions. Jo no em postulo. A mi m'interessa l'espai polític."

- "Jo estic disposat al que convingui pel partit i em sembla que ho estic demostrant fent aquesta àrdua travessia pel desert. Ara el debat no és qui va a davant."

- "En absolut [Duran i Lleida està al darrere de tot el que està passant al partit]."

- "Tenim una relació com abans, però amb menys freqüència. En situacions complexes com aquesta parlem."

- "No ens hem plantejat prescindir del nom. Sí que ens plantegem que hem de concertar amb altres formacions polítiques, agrupacions, sensibilitats que vagin més enllà del que és Unió."

- "És un deute que no hem reconegut ni reconeixerem mai. El deute que té Unió és bancari i té el seu origen en alguna decisió unilateral presa per CDC a esquenes d'Unió fa uns quants anys"

- "Fa un temps, per una decisió unilateral de Convergència Democràtica, ens va deixar en una situació econòmica feble."

- "Persistirem, no per desaparèixer."

- "La resposta del cas [de Marta Reina] és la que ha de ser, tractar-ho amb normalitat."