La competència
Ara, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró

"Esquerra no pactarà amb ningú que no vulgui la independència"

oriol-junqueras

00:00 43:04
00:00 43:04

Oriol Junqueras desmunta la hipòtesi del tripartit i assegura que "no pactarem amb Podem tret que canviïn les seves prioritats". El vicepresident del Govern assegura que, després de la Diada, "ara toca donar veu als ciutadans de Catalunya, ja sigui amb referèndum i després amb unes eleccions, o ja sigui amb unes eleccions constituents i després un referèndum: tots els camins democràtics ens semblen bé". Junqueras també ha recordat que "si has de demanar permís per decidir, s'està perdent el dret a decidir".

Oriol Junqueras, vicepresident del Govern i president d'ERC, també ha dit que:

- "Esquerra no podria formar govern mai amb algú que no vulgui la independència de Catalunya."

- "De moment amb Podem no hi ha pacte possible tret que canviïn les prioritats i la seva prioritat sigui formar una república."

- "Ens sentim a prop del poble de Catalunya i no dels que no el volen transformar o dels que, dient que volen fer-ho, no aprofundeixen en la transformació."

- "Si diuen que volen la república però no volen cap instrument imprescindible per fer-ho possible... Això és el que ens passa amb Podem. Si has de demanar permís per decidir, s'està perdent el dret a decidir."

- "Això és compatible amb seguir-los dient que ho poden fer millor. De quina manera? Doncs que no hàgim de demanar permís per decidir."

- "La nostra feina és cosir el país. Construir aquest país. Ho hem dit sempre. Fer els fonaments més amplis possibles. Si estem construint un nou camí voldrem que la fonamentació sigui la més àmplia possible, sense deixar el camí, evidentment."

- [Després de la Diada] "Ara toca donar veu als ciutadans de Catalunya, ja sigui amb referèndum i després amb unes eleccions, o ja sigui amb unes eleccions constituents i després un referèndum: tots els camins democràtics ens semblen bé."

- "Ho hem de fer tan aviat com estiguem preparats. Hi ha un cert consens que el termini és de 18 mesos, 18, 19, 16. Abans de l'estiu seria una bona opció."

- [Sobre si es presentarà a unes properes eleccions] "Oriol Junqueras farà el que ERC li demani. Fins i tot si jo no vull, si el partit em demana que m'hi presenti ho faré."

- [Sobre els pressupostos] "Hem de ser prudents, vista l'experiència. Els anteriors ja es podien haver aprovat perquè hi havia un compromís perquè fos així i al final no va ser així."

- "Si hi ha acord d'incloure una partida per al RUI, els pressupostos la inclouran."

- "[Les declaracions del ministre Margallo] no em sorprenen. Ens hem acostumat a sentir coses d'aquesta mena."

- "Fins i tot els més preparats dels seus, amb una trajectòria més rica des d'un punt de vista intel·lectual, han perdut la mesura de les coses. No és estrany que hi hagi tanta gent arreu que se'n senti allunyada."