Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/110104_Josep_Gonzalez.mp3 Descarrega-te'l “Estem disposats a eliminar els contractes temporals” 04/01/2011

110104_Josep_Gonzalez2

El president de PIMEC, Josep González, considera que aquest model de contractació “no té sentit”. El president de la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya ha situat la manca de finançament com el pricipal problema de les empreses en aquests moments. González també ha criticat que durant la crisi “s’hagi mantingut un ritme elevat d’inspeccions”. En relació amb les dades d’atur de desembre, les ha valorat positivament tot i que s’ha mostrat preocupat perquè “les dades de la indústria siguin negatives”.

Josep González, president de PIMEC, també ha dit que:

- “De la dada [d'atur] de desembre, en fem una valoració positiva. [...] Tot i que sembla que toquem fons quant a creixement de l’atur, encara registrem un balanç negatiu. Cal fer moltes coses per canviar aquesta situació.”

- “El desembre és un mes especial i això pot haver influït. M’ha preocupat que les dades de la indústria siguin negatives. Portem uns mesos que funcionava, que semblava que es recuperava. És una dada negativa.”

- “La vaga no seria el pitjor escenari. El pitjor escenari és que tenim la sensació que, encara que es fan coses, se n’han de fer més. Amb vaga o sense vaga, un govern que tingui les idees clares ha de fer coses.”

- “Estem molt tutelats per Europa i el tema dels 67 anys ve d’Europa. [...] Hi ha altres solucions. Hi ha moltes coses que es poden fer per millorar la situació, però de la jubilació dels 67 anys no ens n’hem d’oblidar. De les coses que ens diuen des d’Europa, n’hem de fer cas.”

- “La reforma laboral ha de servir per generar expectatives i encara ens hem quedat molt curts.”

- “Una autèntica reforma laboral ha de generar expectatives de treball, d’inversió, el que no genera són llocs de treball. Però les expectatives acaben sent llocs de treball. El panorama ha de pintar bé per l’inversor.”

- “En un mercat laboral rígid, com l’espanyol, [...] és difícil que es facin coses.”

- “Del que s’ha fet fins ara [amb la reforma laboral], hi ha molt pocs efectes. [...] Estem en una fase molt inicial.”

- “A part que fa falta una reforma del finançament municipal, també fa falta que els ajuntaments facin coses: aprimar-se, ajuntar-se, fusionar-se, fer ERO de funcionaris. [...] És l’hora urgent de fer mesures.”

- “L’únic camí que tenim és fer polítiques específiques per a la creació de llocs de treball.”

- “El problema número u del país és l’atur. El problema de les PIME és el finançament. Ho vam denunciar fa dos anys i no s’ha fet res.”

- “No deixa de ser xocant que el president del Banc d’Espanya prioritza tornar a demanar diners del FROB però que per donar finançament a les empreses no hi ha diners.”

- “Hem fet una primera tongada de FROB per salvar unes entitats que, si ho mirem seriosament, més d’una potser no caldria que se salvés.”

- “Aquests diners del FROB es pagaran al 7′75%. I amb el segon FROB s’anuncia que es pagaran al 10%. En un moment de poca activitat, tinc certs dubtes de com es pagaran aquests interessos.”

- “Per millorar el finançament, a Catalunya tenim l’Institut Català de Finances i Avalis, que poden ajudar a donar crèdit a les empreses. Tenint sempre en compte que la capacitat que poden tenir de donar crèdit davant la magnitud de la manca de finançament de les empreses, no ho solucionarà tot.”

- “L’empresari ha de tenir elements que el motivin a contractar treballadors. S’ha d’incentivar la contractació. Ens hauríem d’estalviar el subsidi d’atur d’un treballador per donar facilitats a l’empresari perquè el contracti.”

- “Tothom en parla però ningú fa res per evitar la dualitat de contractació.”

- “Si vols muntar un negoci, superes tots els obstacles. Els problemes vénen quan les empreses estan en marxa. Un d’aquests problemes són les inspeccions. Les empreses estan tocades i, això no obstant, el ritme d’inspeccions ha estat molt alt. No té sentit. S’ha de fer la vida fàcil a l’empresari. Ha de veure que tothom l’ajuda, no que tothom li posa pegues. I això no passa.”

- “Les inspeccions que s’han fet són sancionadores, no educadores.”

- “El crèdit de l’ICO no ha funcionat tot el que nosaltres ens hauria agradat. Té una normativa, molt estricta, que marca que un 40% de les empreses que demanen crèdit, en quedin fora.”

- “L’ICO podria anar millor, però no ha anat malament.”

- “Ens falta evolucionar a tots plegats si volem fer les coses que ens falta fer. [...] Els sindicats han de ser valents en acceptar que no es poden mantenir certes coses. Els temps han canviat i hem de canviar les coses.”

- “[Quan els sindicats, en la negociació de la reforma laboral, van dir] ‘o es retira aquesta reforma, o no hi ha negociació’, crec que van ser massa rígids.”

- “Hi ha d’haver una autèntica flexibilització de la contractació. Que l’empresa pugui adaptar el seu volum de treballadors al ritme que li marqui la feina que té. Nosaltres estem disposats a eliminar totalment els contractes temporals. No tenen sentit. [...] No hi ha resposta.”

- “Mes a mes, la xifra de situacions concursals ha baixat. Però interanualment, estem per sobre.”

- “Símptomes de certa millora, en veiem [de cara a aquest 2011].”

- “Espero que tot i que els primers sis mesos podem tenir alguna sorpresa, acabem millor que aquest any.”

  • Tags:
%s1 / %s2