Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

"Estic trist. Aquests eren els pressupostos del procés"

antonio-banos

00:00 06:33
00:00 06:33

L'exlíder de la CUP, Antonio Baños, admet sentir-se "trist" per la decisió de la CUP de mantenir l'esmena a la totalitat dels pressupostos. Considera que "eren uns pressupostos polítics i simbòlics. Aquests eren els pressupostos del procés" i creu que "ahir no es va valorar prou o no va prosperar". Baños assegura que "si avui la CUP veig que vota el mateix que Garcia Albiol se'm regirarà l'estómac".

Antonio Baños, exlíder de la CUP, també ha dit que:

- “Ahir va quedar clar que hi havia un altre empat, que al final Crida Constituent va desfer. Sobre temes clau com 'Mas sí o Mas no', 'pressupostos sí o pressupostos no', a la CUP hi ha dues meitats.”

- “Estic trist. És evident.”

- “En el pacte d’estabilitat que es va signar aquells dies [el 9 de gener] si no de manera explícita perquè la paraula pressupostos no sortia, quedava clar que també incloïa aprovar els pressupostos.”

- “Si avui la CUP veig que vota el mateix que Garcia Albiol se'm regirarà l’estómac.”

- “Tot és millorable, però són uns pressupostos en què ja no hi havia retallades.”

- “No ho trobo decent que no s'aprovin els pressupostos [per les ajudes que hi havia als més necessitats].”

- “Eren uns pressupostos polítics i simbòlics. Era la primera majoria independentista del país. Ahir no es va valorar prou o no va prosperar.”

- “Més enllà de les partides, que poden ser negociables, aquests eren els pressupostos del procés.”

- “Aquest procés ha passat per tantes mutacions, i encara som vius, que aquesta és una més.”

- “Trobo natural la malfiança [entre la CUP, CDC i ERC]. Són partits polítics que competien i que ara han de col·laborar.”

- “A la CUP li ha arribat un moment de responsabilitat que no tenia abans, de blanc o negre, i que ha separat les forces i els militants.”

- “És la segona legislatura de la CUP, tot es decanta i va bullint. El joc de forces és molt complex. No et puc dir qui mana.”