Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/140127_Felip_Puig.mp3 Descarrega-te'l Felip Puig: “Al dinar de Fonteta no es va parlar del procés català” 27/01/2014

140127_Felip_Puig

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, reconeix que el tema “flotava en l’ambient” tot i que assegura que “amb el ministre d’Indústria només vam parlar de les estrelles que es podien veure des de les Canàries”. Puig afirma que “el president està enfadat amb les coses que s’han dit durant la convenció del PP” i acusa els populars de “venir a treure pit” en lloc de “venir amb un punt d’humilitat i reconeixement”. El conseller d’Empresa i Ocupació critica la comparació feta del procés amb ETA per Alícia Sánchez-Camacho afirmant que “és indigna” i qualifica de “bestiesa”.

Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, també ha dit que:

- “El procés català flotava en l’ambient [del dinar a Fonteta], però en cap cas se’n va parlar. [...] Vam arribar tard, amb el president, i vam anar directament a taula.”

- “Amb el ministre José Manuel Soria no es va parlar del procés català. Vam parlar de les estrelles que es podien veure des de les Canàries i del preu de l’energia.”

- “És el segon any consecutiu que Luis Conde fa un dinar amb moltes personalitats del sector de l’empresa, de les finances i del món polític. [...] El dinar és amb finalitats benèfiques per la seva fundació.”

- “El president de la Generalitat segur que no va parlar del tema. [Artur Mas] A Esperanza Aguirre sí que li va retreure que sempre es fiqués amb els catalans.”

- “És estrictament així. No hi va haver trobada, ni voluntat de trobar-se. El president està enfadat amb les coses que s’han dit [a la convenció del PP].”

- “Podrien venir amb un punt d’humilitat i reconeixement, i no ho han fet.”

- “[la convenció del PP] Va ser un exercici per plantar posició de manera clara i diàfana. Van venir a treure pit.”

- “Podrien haver vingut a agrair l’esforç que està fent Catalunya de saber compaginar un procés polític i democràtic i, al mateix temps, liderar la recuperació econòmica i la creació d’atur.”

- “A Catalunya hi ha 65.000 persones menys aturades el 2013, a la resta de l’estat només 4.000 menys. En creació d’ocupació, Catalunya ha creat llocs de treball per primera vegada. N’ha creat 65.000.”

- “Totes les dades positives que estan intentant traslladar, totes descansen en l’esforç dels empresaris i dels treballadors d’aquest petit país. ”

- “Hi ha una obcecació i una incapacitat de veure que es poden saber fer bé les coses en el terreny econòmic i social, i en el polític.”

- “La tònica general de l’empresariat català és la discreció. I agraeixo que així ho facin. És el millor que poden fer.”

- “Com a ciutadans es poden manifestar, i ho faran en el seu moment. La gran majoria ja tenen una posició presa. Però per l’estabilitat del seu negoci, com a empresaris, volen evitar determinades posicions.”

- “El darrer trimestre del 2013, Catalunya va crear 25.000 nous llocs de treball. A la resta d’Espanya se’n van destruir 90.000.”

- “Hi ha alguns empresaris, no identificats amb el procés català, que em van dir que estaven absolutament indignats per la comparació del procés català amb ETA. És una bestiesa.”

- “Quan veus el teu enemic polític que s’equivoca no el distreguis. Ja ho deia Napoleó.”

- “Fa temps que el PP català no n’encerta cap des de fa temps, des que va començar a jugar amb l’espionatge.”

- “La comparació feta per Alícia Sánchez-Camacho és indigna. [...] Que el segle XXI surti comparant un procés democràtic amb una situació de terror és impropi.”

- “Alícia Sánchez-Camacho no vol ni comparèixer al Parlament quan se la cita. No la veig en una posició centrada en què els seus votants voldrien sentir-la.”

- “No hem notat cap recel pel que fa a les inversions de les multinacionals estrangeres pel procés sobiranista.”

- “El 2013 Catalunya tornarà a ser la regió d’Europa que més inversió estrangera ha captat. I no inversió especulativa. Són inversions industrials i productives.”

- “Hi ha moltes multinacionals que es plantegen fer implantacions noves a Catalunya. Espero tenir bones notícies els propers dies.”

- “En les meves trobades amb els empresaris estrangers sempre apareix la curiositat i la inquietud, [...] però en aquests moments no hi ha ni cap decisió estratègica ni cap canvi d’orientació en relació amb el seu negoci.”

- “Hem aconseguit crear un entorn molt favorable als negocis, hem resistit bé la crisi i l’inversor estranger es fixa molt en Catalunya.”

- “Si algú posa problemes i tensa la xarxa diplomàtica és el Govern espanyol.”

- “Ningú ha parlat de posar fronteres. Ja no hi ha fronteres. [...] Vénen més turistes de França que d’Espanya, exportem més a França i a Alemanya que altres llocs del nostre entorn.”

- “El sector de la moda ha sabut reinventar-se permanentment. Tenim un molt bon nivell de creadors i de dissenyadors, i de marques, que han sabut projectar-se al món.”

- “Pels sistemes de producció i pels gustos del mercat, estem tenint una nova localització empresarial. Al contrari que el que vam tenir els anys 80 i 90, ara tenim una recuperació d’unitats productives. Tenim empreses que estan tornant a Catalunya on som més productius i competitius.”

- Sobre la dimissió de Sandro Rosell: “Molt sorprès pel canvi de president del Barça. No ho acabo d’entendre.”

  • Tags:
%s1 / %s2