Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/150528_Felip_Puig.mp3 Descarrega-te'l Felip Puig demana a Ada Colau que no prengui decisions “ideològiques” 28/05/2015

150528_Felip_Puig

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, recorda a Ada Colau que “amb una inversió de 4 milions d’euros” al Circuit de Catalunya es genera “un impacte de 200 milions d’euros per la ciutat, i 350 milions d’euros pel país”. En aquest sentit, Puig demana a Colau que no prengui decisions “ideològiques” sobre el MWC o el Circuit de Catalunya i espera que el nou equip de govern de Barcelona no sigui “tan populista i demagògic com durant la campanya”.

Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, també ha dit que:

- Sobre la possibilitat de retirar els 4 milions que l’Ajuntament de Barcelona aporta al Circuit de Catalunya: “Coherent amb el seu programa electoral. Espero que si acaba essent alcaldessa en puguem parlar abans que prengui una decisió definitiva.”

- “Si parlem només de números entenc que 4 milions poden semblar molts diners. Però situant-los en una aportació que no supera el 10% dels costos del Circuit, i amb l’impacte econòmic que això genera al país i a la ciutat, és quan es pot tenir una millor perspectiva de la transcendència que pot tenir això.”

- “Deixar de tenir en compte que amb una inversió de 4 milions es genera, pel cap baix, un impacte de 200 milions d’euros per la ciutat, 350 milions pel conjunt del país, em sembla que és una inversió molt positiva per crear llocs de treball i generar dinamisme econòmic.”

- “Estic absolutament d’acord que si es tractés estrictament d’un patrocini o d’una aportació sense un retorn avaluat, aquests diners [4 milions] no s’haurien d’aportar. ”

- “[El Circuit de Catalunya] Es tracta d’una atracció que té Fórmula 1, Gran Premi de Motos i 320 dies d’activitat que impacte directament amb el sector serveis.”

- “Potser es podria prescindir també del que es gasta en la neteja de la platges l’Ajuntament de Barcelona.”

- “Si es valora l’impacte i la rendibilitat econòmica i social d’aquestes inversions, aquí és quan s’ha d’establir un ordres de prioritats.”

- “Espero que es pugui posar en dubte algunes afirmacions que s’han fet durant la campanya electoral, que se n’han fet moltes i de molt grosses.”

- “Els plantejaments ideològics són legítims, però els que tenen responsabilitats han de valorar i calibrar el retorn que tenen els pressupostos de l’Ajuntament. Estic convençut que si es valora aquest retorn, es revisaran algunes afirmacions fetes fins ara.”

- Sobre la retirada del projecte d’hotel de luxe a la torre del Deutsche Bank: “Ho lamento, perquè l’esforç que crec hem de fer com a ciutat i com a país és apostar per la qualitat i pel turisme que ens aporta més valor afegit.”

- “Si hem de lluitar contra l’atur, perquè no apostem per allotjaments de qualitat que ens generen un major retorn de la inversió que fem en matèria de promoció turística.”

- “Si ho fiem tot al low cost, acabarem tenint salaris low cost.”

- “Lamento que aquesta operació s’hagi desestimat de moment. Espero que es torni a posar damunt la taula el més aviat possible.”

- “No vull afegir més inquietud de la que fa dies en determinats ambients econòmic i financers va apareixent. Espero que quan hi hagi el nou equip municipal de tot això se’n pugui parlar, amb una aproximació no tan populista i demagògica com la que s’han fet durant la campanya.”

- “La promoció de l’activitat econòmica acaba generant més capacitat de recuperació de llocs de treball, que no només apostar per polítiques de soturació i d’atenció immediata.”

- Sobre el MWC: “Segur que és una trucada d’intel•ligència prospectiva [la que ha rebut de Paris el responsable del MWC]. Saber si hi haurà continuïtat amb l’aposta de Barcelona i Catalunya dels últims anys.”

- “El MWC no és només un congrés d’una setmana. No és només que ens visiten 90.000 persones 3 dies en una setmana de l’any.”

- “M’agradaria que algú ens expliqués que amb aquests 5 milions que aporta Barcelona al MWC o els 4 milions que aporta al Circuit de Catalunya, quin impacte major es pot aconseguir amb aquests diners. No crec que hi hagi una inversió més rendible.”

- “Un país que ho fia tot a un model low cost, només tindrà salaris low cost. Hem aconseguit reduir l’atur un 10% a Catalunya.”

- “El 82% dels treballadors assalariats a Catalunya tenen un contracte indefinit. Estem guanyant la lluita contra la precarietat.”

  • Tags:
%s1 / %s2