El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Felip Puig: "La violència viària s'ha de perseguir amb més contundència"

felip-puig

00:00 12:10
00:00 12:10

El conseller d'Interior s'ha mostrat impacable amb els fittipaldis. Felip Puig ha qualificat de "crimanals viàris" els que circulen a 240 quilòmetres per hora, tot i reconèixer que és "incongruent" que es fabriquin cotxes amb tanta potència.En una conversa voluntària per al·lusions a El món a RAC1, Felip Puig també ha dit que:

[Sobre el doblatge al català]

- Som un govern que governa un país que vol ser normal sense els instruments d'un país normal intenta que una llei feta amb una visió maximalista busqui una solució.

- La llei està aprovada, però les lleis són perfectibles. Hem de trobar un punt d'equilibri perquè ara mateix la nostra presència està vetada per les forces del mercat.

[Sobre la relació entre la DGT i el SCT]

- El director de la DGT, Pere Navarro, pontifica molt a Madrid, però aquí tenim competències exclusives, i més enllà del Gaddafi i el Rubalcaba, que van imposar els 110, la resta ho podem anar regulant nosaltres.

[Els límits de velocitat]

- És incongruent que els cotxes cada cop siguin més potents i que a les carreteres hi hagi un límit. Hem d'apel·lar a la responsabilitat individual dels conductors. Tot i que és una bestiesa que es facin cotxes que puguin anar a 250 quilòmetres per hora.

[Sobre la dona de 77 anys enxampada a l'AP-7 a Amposta que anava a 247 quilòmetres per hora i no tenia carnet]

- Val la pena que continuem implantant mesures de seguretat o control. Si algú es passa de la ratlla ha de pagar la multa o comparèixer davant del jutge com un criminal viari. La violència viària s'ha de perseguir amb més contundència.

[Del pacte CiU-PP per aprovar els Pressupostos]

- Era molt probable que sense els pressupostos haguessim hagut de convocar eleccions anticipades. Potser a molta gent o molts militants no els agradarà el pacte, però l'entenen. Després de les eleccions, el PSC i ERC estan en crisi interna i només el PP ha fet un exercici de responsabilitat per facilitar que poguem aprovar els Pressupostos i la Llei Òmnibus.

- Temem l'escenari de majoria absoluta del PP. Més enllà d'hipòtesis hem de governar el dia a dia sense perdre temps. Catalunya intenta reactivar l'economia a tot el Mediterrani. L'acord amb el PP marcarà la dinàmica tacticista i també un cert punt d'inflexió al nostre projecte nacional.

[A un any de la manifestació del 10-J]

- Segurament a la gent li costa d'entendre-ho. La gent que també duia la pancarta entendrà que el PP ens doni suport als Pressupostos, quan fa un any també hi estaven en contra.

-No deixarem de tenir plantejament del dret a decidir encara que els pressupostos s'aprovin amb el suport de qui menys hi creu.

[De la detenció d'un presumpte violador a Lleida]

- Gràcies a un operatiu especial de control i seguiment amb bona col·laboració de la Guàrdia Urbana i els Mossos han permès detenir a qui va cometre les violacions. Felicito els Mossos per la detenció. Qui la fa la paga i la policia està preparada per respondre.

felip-puig-1

00:00 00:16
00:00 00:16

felip-puig-2

00:00 00:30
00:00 00:30