Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/160519_Francesc_Homs.mp3 Descarrega-te'l Francesc Homs: “Aniré a declarar al Suprem amb l’estelada penjada” 19/05/2016

160308_Francesc_Homs

L’exconseller de Presidència i diputat de DiL assegura que “me n’aniré al Tribunal Suprem a declarar amb l’estelada penjada” i considera que la causa penal del Suprem és una “causa política”. De fet, lamenta que per primera vegada a la història de la democràcia espanyola “hi haurà un debat al Congrés sobre un judici polític”. Francesc Homs adverteix que “no hi ha manera d’explicar al món que se’l vulgui posar a la presó i assegura que no acceptarà cap acord per evitar el judici “és una qüestió de dignitat”.

Francesc Homs, exconseller de Presidència i diputat de DiL, també ha dit que:

- “Va avançant la querella que va interposar contra mi la Fiscalia General de l’estat perquè considera que posar urnes és un delicte.”

- “Jo no estava encausat fins fa pocs mesos. [...] Van decidir presentar una querella per haver ajudat a posar urnes.”

- “Serà la primera vegada que s’haurà de demanar un suplicatori i s’haurà de demanar al Congrés dels Diputats que jo pugui ser jutjat.”

- “Per tant hi haurà un debat al Congrés als Diputats sobre un judici que per primera vegada en la història de la democràcia espanyola és evident que serà un judici polític.”

- “Per primera vegada serà un debat de suplicatori per raons polítiques.”

- “L’argumentació de la Fiscalia General de l’estat va en contra de l’argument jurídica de la junta de fiscals de Catalunya, que per unanimitat no varen apreciar cap indici de delicte.”

- “La Fiscalia General després, per ordre del govern del PP, va fer que prosperés aquesta querella. I com a conseqüència d’això el Fiscal General de l’estat que hi havia va presentar la seva renúncia.”

- “És una mosta més de la baixíssima qualitat democràtica de l’estat espanyol, que no deixa expressar-se amb unes estelades en un camp de futbol o que intenta posar querelles per haver ajudat a posar urnes. Aquest és el paisatge d’aquest estat espanyol.”

- “Demanen pena de presó. Que vagin fent, però quina imatge dona això de cara a la comunitat internacional.”

- “Això és una causa política.”

- “Per aquesta via acabarem el procés molt més aviat del que alguns es pensen. No hi ha manera d’explicar al món que un estat democràtic es vulgui posar a la presó algú que simplement hagi ajudat a posar urnes.”

- “No tinc gens ni mica de por d’anar a la presó. Davant d’una causa innegablement política, un cop hi soc cap problema. Al contrari, a fons.”

- “Ja posats, me n’aniré al Tribunal Suprem a declarar amb l’estelada penjada.”

- “En aquesta qüestió estic molt convençut del que varem fer i amb ganes de plantar batalla davant d’aquesta atrocitat.”

- “Mai acceptaré un acord. És una qüestió de dignitat. Mai cap transacció amb un tema com aquest, i soc molt conscient del que estic fent. Mai dels mais.”

  • Tags:
%s1 / %s2