Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/110401_Francesc_Homs.mp3 Descarrega-te'l Francesc Homs: “Desconcerta que ara alguns acusin el Govern de mentir” 01/04/2011

110303_Francesc_HomsEl portaveu del Govern respon així al PSC que acusa l’executiu català de “mentir” quan diu que el govern espanyol els ha demanat que retalli el doble les despeses. Homs defensa la retallada prevista del 10% que considera “assumible”.Francesc Homs, portaveu del Govern, ha dit que:

- “Hi ha picabaralles polítiques que costen d’entendre quan els números són tant clars.”

- “Hem d’introduir un criteri ecologista en la gestió dels comptes públics. El que no podem fer, un any rere un altre, és gastar més del que tenim.”

- “A ningú li agrada haver de prescindir de recursos que fins ara es tenien, o bé perquè ja no els tenim, o perquè no volem carregar de deutes les generacions futures.”

- “El pressupost s’aprovarà el juliol i el 2006, que també hi van haver unes eleccions i sense canvi de govern, el pressupost del 2007 també es va aprovar el juliol.”

- “El que resulta evident és que el govern està agafant el toro per les banyes, posant de manifest com estan les coses i prenent decisions en aquest sentit.”

- “Hi ha un objectiu de dèficit, de l’1,3 del PIB, i hem proposat una retallada del 10%, però l’estat també hi ha de contribuir perquè és corresponsable de la situació en la que ens trobem.”

- “No pensem fer, de cap de les maneres, doblar la retallada per aconseguir l’objectiu de dèficit.”

- “Sí, el Govern està preparat [per afrontar un dels moments més durs dels últims 30 anys].”

- “Hem de fer aquests ajustos. Tenim menys diners del que ens pensàvem, no passa res, ens en sortirem. Una retallada del 10% tothom el pot assumir, tot i que no li vingui de gust.”

- “Estem en un procés de negociació [amb l’estat] i ara està passant per una situació de bloqueig. Però la negociació encara es viva.”

- “Si la comunicació del ministeri és que l’ajust del 10% no és suficient, el sentit comú ja indica el que estan plantejant des de Madrid. [...] I, el que desconcerta és que algú pugui sortir dient que el que planteja el Govern és mentida.”

- “No és rellevant ensenyar el carteig d’una negociació. Si un Govern diu que hi ha un escrit i no hi és, malament.”

- “Els 1.450 milions del fons de competitivitat haurien d’estar computats als pressupostos de l’estat. I no hi són. I aquí hi ha la gran incongruència.”

- “El govern espanyol ja ha dit que no pagarà fins que no es faci la liquidació. I això vol dir que serà d’aquí a dos anys. [...] No ens podem esperar dos anys.”

- “Veurem com evoluciona la negociació i quina actitud té el govern de l’estat quan hagin passat les eleccions municipals, perquè potser veurà les coses de manera diferent.”

- “El Govern no té de referent ni la Tatcher, ni el Reagan ni el Castro. [...] La Generalitat ha de ser una institució forta i això no vol dir fer-ho tot.”

- “El nostre plantejament és el d’un sector públic fort i potent que tuteli i garanteixi els drets de la ciutadania, i que la provisió de serveis es faci de la manera més eficient.”

- De les declaracions de Jordi Pujol: “Ho hem d’interpretar com la constatació de que davant de determinats plantejaments, defensar l’encaix de Catalunya en l’estat espanyol cada vegada té menys arguments.”

  • Tags:
%s1 / %s2