Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Jorge Fernández: “No tinc cap dubte que el primer tram del corredor del mediterrani serà el de Figueres”.

jorge-fernandez

00:00 07:52
00:00 07:52

Jorge Fernández Díaz ha assegurat en una entrevista a El món a RAC1 que, si Mariano Rajoy surt escollit president el 20-N "no hi ha cap mena de dubte" que defensarà el traçat del corredor del mediterrani per Catalunya. "És el més lògic", ha dit el candidat del PPC al Congrés. Díaz diu que "m'encantaria" ser ministre "com a tots els que es presenten", i ha tirat pilotes fora davant la possibilitat de ser-ho de l'Interior.En una entrevista a El món a RAC1, Jorge Fernández Díaz ha dit que:

- "Amb alegria i satisfacció. A partir d'aquí cada dia té el seu fer. Que ETA digui que deixa indefinidament les armes és una notícia extraordinària. Això no vol dir que estigui tot fet. Ha de deixar les armes, dissoldre la banda i saber on deixa les armes. Sense cap contrapartida ETA deixa les armes. És un triomf de l'estat de dret. La democràcia l'ha derrotada".

- "No estic d'acord amb Iturgáiz. Sí amb Rajoy, no perquè sigui el president del meu partit. Dit això, no sóc ingenu: queda demanar perdó a les víctimes, saber qué ha de negociar amb Espanya i França. No és igual deixar les armes que dissoldre's, però això no fa que es pugui menysprear l'anunci. La democràcia espanyola ha guanyat al terrorisme".

- "El Congrés i el Govern que surti de les urnes del 20-N haurà de gestionar la di f'ETA. Quan arribi el moment, ho sabrà".

- [Sobre la possibilitat de ser ministre de l'interior amb el PP] "Jo he parlat com a Jorge Fernández Díaz. Estic interessat i participo a la vida política. ser ministre de l'Interior sempre és una de les responsabilitats més greus i més dures que pot tenir un polític. Només et sona el teléfon per donar males notícies. Cal tenir una sensibilitat especial. Haurà de ser una persona amb molta cintura i amb una gran sintonia amb el president del govern".

- [Sobre la possibilitat que el corredor del mediterrani comenci per Catalunya]. "No tinc el més minim dubte que Rajoy garantirà el traçat. Hi ha un compromís amb Múrcia i València, on goberna el PP. És un corredor espanyol que interessa a Espanya. El primer tram començara per Catalunya. És prioritari".

- "El primer tram serà de Figueres cap avall. Ho diu la lògica més fonamental".