Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/100609_Jordi_Ausas.mp3 Descarrega-te'l “Hem comptat els vaguistes un per un” 09/06/2010

100609_Jordi_Ausàs

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha defensat a El món a RAC1 el rigor de les dades de seguiment donades pel Govern en contra de les donades pels sindicats. Tot i això, considera “comprensible” que els funcionaris facin vaga i ha recordat que les mesures d’estalvi “s’havien de dur a terme tot i ser impopulars”. També ha avançat que “en les properes setmanes començaran a suprimir organismes públics”.

Pel que fa a la Llei de Vegueries, ha lamentat que CiU hagi endarrerit l’aprovació definitiva del text i ha defensat la idoneïtat de tirar endavant la nova distribució territorial de Catalunya, tot i el context de crisi. De la sentència del Tribunal Constitucional, el conseller Ausàs ha dit que “no ens ha de fer perdre més temps pensar el que facin o deixin de fer els membres del TC”.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, també ha dit que:

- “Comptem el seguiment de la vaga de la manera més estricta i rigorosa. Es comptabilitzen un per un els treballadors que no han anat a treballar i han exercit el dret a la vaga perquè té una aplicació directa en el descompte a la nòmina.”

- “La vaga va tenir el seguiment que va tenir, però també ha tingut la seva resposta al carrer.”

- “Les mesures que es prenen des del govern de Catalunya es prenen en d’altres administracions.”

- “No es tracta d’èxit o fracàs. És una vaga comprensible. No s’entendria que a un treballador públic li traguessin una part de la massa salarial i es quedés igual.”

- “El treballador públic té garantit el seu lloc de treball. Cap de les mesures passa per eliminar llocs de treball.”

- “Segur que no hi ha cap relació entre el seguiment de la vaga i el partit que gestiona un Departament.”

- “És una situació complicada. Són mesures ben impopulars però s’han de prendre, com ho ha fet Alemanya. S’havia de fer i ens ve donat per les institucions europees i els mercats.”

- “A Catalunya, massa vegades ens toca ser els cornuts i pagar el beure. Paguem per duplicat massa vegades.”

- “El gruix del dèficit públic és al govern espanyol. La culpa no és de les comunitats autònomes. Qui s’ha d’aplicar les mesures abans que ningú són les institucions estatals.”

- “El nombre de funcionaris que tenim a Catalunya [164.000] no és una barbaritat.”

- “S’ha de modernitzar l’administració, modular-la i anar dibuixant una administració més flexible i adaptada a la realitat.”

- “Els funcionaris no estan sobreprotegits.”

- “Ja es veurà si el 2013 tornem el 5% de mitjana que s’ha retallat als salaris dels funcionaris. No costa gaire fer afirmacions com aquesta quan no sabem quina situació ens trobarem. Tant de bo que sí, però explicitar-ho d’una manera tan clara com si fos un objectiu que no es pot canviar de cap de les maneres, jo tindria les meves prevencions. Però es treballa en aquesta línia.”

- “El govern no ha fet cap marxa enrere [amb la reducció dels organismes públics].”

- “L’informe deia que s’havien de suprimir 100 organismes, no 60. Però tot arribarà, el procés és gradual.”

- “En les properes setmanes, anem cap a la desaparició d’aquests organismes. En d’altres, hi ha uns tràmits parlamentaris que volen el seu temps.”

- “La crisi no té res a veure amb les vegueries. Tirar endavant el projecte ara és adequat.”

- “La llei de vegueries permetrà simplificar l’administració. Serà una simplificació molt gran.”

- “Les vegueries es finançaran de la mateixa manera que es financen les diputacions provincials.”

- Sobre el projecte de referèndum per la independència que va aprovar ahir la mesa del Parlament: “Plataformes, societats civils, partits polítics, etc. poden recollir signatures.”

- “La llei de consultes populars em fa estar especialment orgullós. És la llei més ambiciosa per preguntar a la ciutadania. És l’espai de sobirania entre el que diu l’Estatut i la Constitució.”

- “Em dol que CiU no votés a favor d’aquesta llei [de consultes populars].”

- Sobre les declaracions de Felip Puig en què deia que ERC patia “equidistància transitòria electoral”: “El que proposa Puigcercós és una qüestió lògica. Ara i en qualsevol moment.”

- Sobre el ple del Tribunal Constitucional: “Ni penso ni deixo de pensar que aquesta vegada serà la definitiva. No ens ha d’ocupar més temps el que facin o deixin de fer els membres del TC. No ens solucionen absolutament res.”

- “Catalunya s’ha d’obrir a nous espais de sobirania.”

%s1 / %s2