Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/101109_Marroc.mp3 Descarrega-te'l “Hi ha molts desapareguts i detinguts” 09/11/2010

101109_Marroc

Foto: El Mundo | MAP

És el testimoni des d’Al-Aaiun d’Isabel Terraza, activista catalana del grup Resistència Sahrauí. Assegura que “com a estrangers, estem en una situació de risc molt gran”. També ha explicat que, durant els incidents d’aquest dilluns “va veure milers de persones escapant-se, corrent pel desert”. Per la seva banda, el catedràtic d’Història Contemporània de la UB, Antoni Segura, ha explicat per què s’han produït els incidents i s’ha mostrat especialment preocupat per “la implicació dels colons marroquins en els enfrontaments”.

Isabel Terraza, l’activista catalana del grup Resistència Sahrauí, també ha explicat que:

- “La ciutat està expectant. No puc parlar gaire fort. [...] Com a estrangers, estem en una situació de risc molt gran.”

- “[Ahir] estàvem tots dormint [al campament]. Em van despertar i les tropes militars ja estaven entrant de manera violenta. Van llançar gasos lacrimògens, aigua calenta a pressió, pedres, de tot.”

- “[Diumenge], a les 3 de la tarda, van tancar l’entrada i la sortida del campament. Hi havia moltíssims nens [per culpa d'aquest bloqueig].”

- “Hi ha nens que són a casa i no saben res dels seus pares. Hi ha molts desapareguts i detinguts. És molt difícil parlar d’un nombre de morts i de víctimes.”

- “La gent sahrauí es va escapar com va poder i van llançar pedres. [...] Jo vaig ser víctima de l’asfíxia del gas lacrimogen.”

- “Jo em vaig poder escapar amb un vehicle i vaig veure milers de persones escapant-se pel desert, [corrent] els 15 km que separen Al-Aaiun del campament.”

- “Ens consta que cap a les deu [del vespre] hi havia incidents al carrer amb colons marroquins que destrossaven establiments sahrauís.”

- “De catalana, només hi sóc jo. Hi ha tres espanyols més i un mexicà que és resident a Catalunya des de fa cinc anys.”

- “Tenim l’objectiu de tornar-hi.”

  • Tags:
%s1 / %s2