Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/160308_Francesc_Homs.mp3 Descarrega-te'l Homs: “Manos Limpias està a totes les causes per filtrar informació i així es guanya la vida” 08/03/2016

160308_Francesc_Homs

L’endemà de declarar per la causa del 9-N, Francesc Homs carrega contra Manos Limpias. Creu que si el sindicat es posa en totes les causes és per “filtrar informació a la premsa i així es guanyen la vida”. L’exconseller de la Presidència i actual portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés creu que aquest cas “només pot acabar amb l’absolució”. D’altra banda, Homs reclama als gironins que “escoltin” les explicacions d’Albert Ballesta: “És una excel·lent persona, ho ha passat malament les últimes setmanes”.

Francesc Homs, portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés dels Diputats, també ha dit que:

- “Em consta que hi haurà una convocatòria de premsa aquest matí mateix. Des de l’alcaldia de Girona es donaran explicacions sobre un conjunt de decisions que s’han anat tramant aquests dies per donar estabilitat a l’Ajuntament de Girona.”

- “Personalment conec poc Ballesta, però en tinc molt bones referències. Crec que és una molt bona persona. És una excel·lent persona i m’agradaria que ell es pogués explicar. Em consta que aquests dies i setmanes ho ha passat malament.”

- “Em diuen que hi ha hagut una filtració, però m’agradaria que es pogués explicar.”

- “És bo que avui la gent de la ciutat de Girona escolti els arguments d’Albert Ballesta i després que cadascú faci legítimament el seu judici.”

- “És una declaració singular perquè a mi em toca, mal que em pesi, anar al Suprem. Jo no comparteixo la condició d’aforat, però no hi puc renunciar, és així. És un imperatiu de la Constitució espanyola.”

- “Des del punt de vista del dret, això no s’aguanta per enlloc. Que per posar urnes en un procés participatiu, es pugui treure la conclusió que és un delicte i et puguin demanar penes de presó això no s’aguanta per enlloc.”

- “El jutge ha de prendre la decisió de si passa la causa al Suprem. Suposo que ho farà.”

- “Tothom sap que Manos Limpias concorren a totes les causes per després filtrar informació d’aquestes causes a la premsa i part de la vida se la guanyen així.”

- “Fa un any van demanar que se m’imputés. El jutge va decidir que no. Ara ho ha demanat la fiscalia i el jutge ha dit que sí. Jo vaig posar de manifest totes aquestes contradiccions.”

- “Quan la Junta de Fiscals, per unanimitat, va manifestar que no veia cap indici de delicte després del 9-N, després els van venir unes ordres de Madrid i ara defensen tot el contrari. Això són els fets i molt contundents. Això no havia passat mai en la democràcia espanyola.”

- “Només pot acabar amb l’absolució. No té cap sentit. No té cap explicació.”

- “Proves que jo havia participat al 9-N com a conseller de la Presidència ja n’hi havia moltes fa un any. Era públic i notori que jo era el responsable de la publicitat institucional. Per què llavors la fiscalia es fixa en unes coses i ara en unes altres?”

- “No hi ha cap canvi substancial en el procés.”

- “El que falla és la tesi general.”

- “No hem renegat mai de les actuacions que vam fer. Sempre hem recordat que allò que vam fer era plenament legal en tot moment.”

- “Aquí no hi va haver cap acte de desobediència.”

- “Aquells dies ni el govern espanyol, ni la fiscalia ni cap jutge d’instrucció va fer res. I miri que les coses que passaven eren públiques i notòries.”

- “Pedro Sánchez ens plantejava alternatives, de si es podia recuperar l’Estatut abans que fos retallat del TC. Aquesta és la sensació que em va donar. Jo vaig dir que ja no estàvem en aquesta situació.”

- “No han entès que el que planteja ara Catalunya i que és absolutament transversal s’ha de resoldre votant. Això és el que aplega més majories.”

- “Un referèndum és compatible amb el que fem. No em faria gens de por que aquest any es fes un referèndum acordat amb l’estat a l’estil del Regne Unit, perquè estic convençut que el guanyaríem. No em fa gens de por que es pregunti i ens reforçaria en el trajecte que estem fent.”

- “Si no s’avenen a fer-ho és perquè deuen pensar que no el guanyarien.”

- “El resultat del 27-S és un resultat extraordinari perquè ens permet començar un procés d’independència i ens permet començar a aplicar el full de ruta, però honestament el resultat del 27-S que ens permet començar no ens permet acabar.”

- “Això s’acaba votant.”

- “Hem d’aprofitar la conjuntura d’aquests mesos, hem de fer una acció conjunta amb la gent d’En Comú Podem, Esquerra i Convergència a veure si el referèndum surt. Ja sé que és molt difícil, per no dir impossible. Si hi ha gent que creu que es trobarà un acord amb l’estat i, a més, han quedat primers en unes eleccions, hem de poder fer coses conjuntament amb ells a veure si s’acaben decantant a favor de la independència.”

- “Tenim ara aquest termini de 18 mesos, que ara en són 17, si hi ha la possibilitat de fer un referèndum acordat amb l’Estat espanyol, l’aprofitarem.”

- “Les eleccions constituents és el compromís que tenim.”

- “Si tu vols una persona que hi entengui en el tema energètic i sigui un bon ministre, t’has d’assegurar que el dia que plegui no tingui la temptació de trucar a cap empresa energètica perquè li pagui una indemnització pels anys que és incompatible en la feina del seu ram.”

  • Tags:
%s1 / %s2