Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/100721_Miquel_Iceta.mp3 Descarrega-te'l Iceta acusa els partits d’assumir “una posició perdedora” amb l’Estatut 21/07/2010

100721_Miquel_IcetaEl portaveu del PSC, Miquel Iceta, no creu que el partit tingui dues cares, una al Parlament i una altra al Congrés. Assegura que van pactar amb el PSOE al marge de la resta de partits catalans perquè era una posició guanyadora.

Miquel Iceta, viceprimer secretari i portaveu del PSC, també ha dit:

- “[Em sento] decebut, francament. [...] Li he de dir que no m’ha sorprès perquè tot això estava, desgraciadament, molt cantat.”

- “En vista que no hi havia hagut acord a Catalunya, [...] simultàniament havíem fet un esforç d’una negociació amb el PSOE d’una resolució que recollia [...] el que convenia que el Congrés aprovés. Però els partits catalans no ho han vist així. Ells s’estimaven més que el PSC votés alguna cosa per perdre-la i nosaltres [...] que el PSC votés alguna cosa per guanyar-la.”

- “[Els 25 diputats del PSC al Congrés van votar en contra del que el PSC va aprovar al Parlament] perquè nosaltres havíem acordat una cosa que sortís endavant.”

- “Nosaltres no anem a Madrid a perdre, sinó a guanyar. Però altres partits [...] han considerat que era millor fixar una posició perdedora que anar a guanyar una resolució positiva.”

- “No [crec que el PSC tingui dues cares, una al Parlament i una al Congrés].

- “Vam fer una traducció directíssima del que havíem aprovat a Barcelona perquè es pogués aprovar a Madrid.”

- “El que no podem fer és dir que estem d’acord en una cosa en què no estem d’acord i, a Madrid, escenificar un acord sobre una cosa en què no estem d’acord. I aquest és el problema [...] de fons.”

- “Pretendre escenificar una cosa que no és certa crec que seria també enganyar al ciutadà.”

- “Jo crec que sí [que servirà d'alguna cosa la manifestació del 10J]. [...] Serveix perquè [...] vam dir que aquesta sentència no la volíem.”

- “Avui a Madrid tindrem una nova etapa de relacions en les quals el punt zero és la manifestació.”

- “Això [la reunió Montilla-Zapatero] no resol res per si mateix perquè el que ha passat és tan gruixut que ni una resolució al Parlament ni una al Congrés ni una reunió ho resolen.”

- “[La reunió Montilla-Zapatero] ha de marcar [...] un punt d’inflexió. Sabrem si el missatge que hem donat [...] pels carrers de Barcelona, ha estat escoltat o no. Sabrem si, des del govern d’Espanya, s’atorga importància i quina importància s’atorga al malestar que hi ha amb la sentència i amb la necessitat de defensar tot l’Estatut i tot el potencial d’autogovern.”

- “Li he de dir que [Ernest Maragall] té raó [quan diu que vam perdre 4-0 al Congrés]. [...] No hem fet ni el gol de l’honor perquè suposo que, a CiU, van dir ‘nosaltres no volem que l’únic gol es marqui a instàncies del PSC’. I això és el que, a mi, em fa pena.”

- “No crec [que el PSC s'hagi equivocat]. [...] Crèiem que valia la pena fer l’esforç perquè una resolució potent com la que vam acordar amb el grup socialista fos aprovada. Que constatés el malestar que tenim a Catalunya per la sentència.”

- “CiU s’ha estimat més impedir que s’aprovi [aquesta resolució]. Crec que aquest és el principal error comès ahir i que explica aquest 4-0 tan espantós [que descrivia Ernest Maragall al Twitter].”

  • Tags:
%s1 / %s2