Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Iglesias crida a un govern liderat per Rabell amb el suport de la CUP, ERC i el PSC

pablo-iglesias

00:00 30:27
00:00 30:27

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, proposa a les forces progressistes d'esquerres que facin confiança a un govern liderat per Lluís Rabell, de Catalunya Sí que es Pot. Iglesias ha carregat contra el líder del PSOE per dir que Catalunya no és una nació. Ho ha fet així: “Crec que el senyor Iceta ballant és més raonable que el senyor Pedro Sánchez embolicant-se amb una bandera”.

Pablo Iglesias, secretari general de Podem, també ha dit que:

- "Si a Onda Cero, a Rajoy, li va anar com li va anar, aquí a RAC1 potser surt dimitint."

- "Vaig veure el cara a cara Junqueras-Margallo. No es notava que un era d'esquerres i l'altre de dretes. Semblava un debat jurídic. El to em va agradar però vaig trobar a faltar aquestes elements al debat."

- "Als debats, mai guanya ningú. O guanya la gent o perd la gent. Els que vam veure el debat vam guanyar. I això sempre és bo."

- "La millor manera d'exercir el dret a decidir és un referèndum que després es pugui traduir jurídicament. No pas en unes eleccions jugant a fer majories en escons però potser no en vots."

- "Un referèndum sempre és vinculant jurídicament. La Constitució de 1978 és un cadenat. Obrim-lo i aprofitem per discutir més coses."

- "Artur Mas prefereix que guanyi Rajoy per tenir més opcions de continuar a la cadira. Crec que hi hauria una majoria de catalans que voldrien quedar-se a Catalunya si a l'estat manem nosaltres. Això li preocupa enormement al senyor Mas."

- "El PP ha estat una fàbrica d'independentistes."

- "Entenem que hi hagi una majoria de catalans que vulguin marxar en una Espanya que s'identifica amb Aznar i Rajoy. Nosaltres diem als catalans: no marxeu, quedeu-vos i fem fora junts el PP."

- "Per què no hem de tornar a seure en una taula i tornem a discutir un nou contracte de convivència on hi càpiga tot?"

- "Lluís Rabell pot formar govern, amb el suport dels diputats de la CUP, d'ERC i del PSC. Un govern compromès amb el dret a decidir i també amb els drets socials i que governarà amb el 100% dels catalans."

- "Catalunya és una nació. Ho he dit unes 19 vegades."

- "Crec que el senyor Iceta ballant és més raonable que el senyor Pedro Sánchez embolicant-se amb una bandera."

- "Un govern social és incompatible amb un govern en què hi hagi gent del partit d'Artur Mas."

- "Hi ha organismes de l'estat que han actuat políticament com a organismes de partit."

- "En una Espanya on hi hagi el PP que es retroalimenta amb la lògica del partit de Mas, nosaltres diem que es pot construir una Espanya diferent."

- "Podem construir una Espanya on hi càpiga una nació que es digui Catalunya?"

- "Amb un govern del PP a Espanya és molt difícil que els drets nacionals a Catalunya se satisfacin. El que preocupa a Mas és que hi hagi un govern de Podem."

- "[Sobre les declaracions en un míting a Rubí en què va fer referència als avantpassats andalusos i extremenys dels catalans] Pocs recorden que Marta Ferrusola va dir que s'avergonyia de tenir un president que es deia José Montilla. Quan un ofèn, està bé disculpar-se. Hi ha una Catalunya que s'amaga, que pateix les retallades, que té 10 anys menys d'esperança de vida..."

- "Sembla que la desigualtat no és un problema, o que la corrupció no és un problema. La corrupció és corrupció, parli l'idioma que parli. Que això apareixi en campanya, està bé."

- "És molt més raonable un govern de canvi amb Lluís Rabell de president, sense consellers que retallen, com Boi Ruiz. No es posa els llops a cuidar el galliner."

- "Joan Herrera va proposar un debat a Raül Romeva parlant de corrupció i no els va interessar."

- "La corrupció és una forma de govern instal·lada en tots els partits i, en concret, al PP."

- "Sempre que firmo una dieta és perquè passo una nit a Brussel·les. Tant de bo, Tremosa, en lloc de cobrar 6.000 euros al mes, fes com nosaltres i en cobrés 2.000."