Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/101001_Isidre_Faine.mp3 Descarrega-te'l Isidre Fainé: “El pitjor de la crisi ha passat” 01/10/2010

101001_Isidre_Faine

El president de La Caixa, Isidre Fainé, ha fet aquest diagnòstic de la situació econòmica a l’estat. Fainé assegura que el món s’està recuperant i que l’estat també, tot i que va a la cua perquè va arribar-hi més tard. Pel que fa a la reforma laboral, el president de La Caixa assegura que “s’havia de fer una reforma laboral perquè la gent trobi feina”.

Isidre Fainé, president de La Caixa, també ha dit que:

- “El gran pes específic [de l'Obra Social de La Caixa], el 73% dels recursos, estan aplicats a temes socials.”

- “Per una cosa o per una altra, [al CaixaFòrum] hi vénen 1.500.000 de persones l’any. [...] Tenim una petició enorme de posar CaixaFòrums arreu d’Espanya.”

- “[Amb l'Obra Social] dediquem 500 milions d’euros [...] a fer les coses que més es necessiten.”

- “Els catalans tenim la sort que hem estat educats en la cultura de l’esforç.”

- “Hi ha un moment de reajustament. Hem passat una crisi global com mai hem passat. [...] Això fa que s’hagin de reajustar molts temes [...] i treure aquelles coses que no funcionen.”

- “Hem d’aconseguir primer la confiança del món empresarial, [...] la confiança del consumidor. [...] Aquests dos punts són importants. I ho estem fent. [...] Immediatament després, vindrà l’increment de les vendes, dels beneficis, de la inversió. I, a partir d’aquest moment, començarem a crear llocs de treball.”

- “El pitjor ja ha passat, sí, perquè el món s’està recuperant. [...] Nosaltres anem una mica a la cua, la crisi va arribar una mica més tard. Anirem sortint-ne.”

- “[Hem arribat a aquest punt perquè] l’economia té aquests cicles. No tot és fàcil sempre. [...] És un moment de reajustar les coses. Despeses innecessàries, endeutaments innecessaris, no s’han de fer. S’ha de tornar a la base i als principis.”

- “Tenim un dèficit públic important que hem de corregir. [...] Fins que no es vegin els resultats dels deures que estem fent, no millorarem el rating.”

- “Estic d’acord [que hem de canviar el model productiu], però gràcies al totxo, gent que no tenia casa ara en té.”

- “Hem d’obrir-nos al món. Quan sortim ho fem bé. Ens hem de treure la son de les orelles i posar, com a prioritats, altres coses. [...] Si vols exportar, no es tracta només de fer les coses bé, s’han de fer millor que els altres.”

- “Crec que estem traient el cap. [...] Què passa amb el PIB? [...] El segon trimestre va ser millor que el primer. El tercer ens quedarem a zero o baixarem una dècima. En el quart, pujarem. [...] Pensem que, a final d’any, creixerem dues dècimes, el que teníem previst. [...] Si el consum millora una mica, millorarà el creixement.”

- “Tot el que sigui necessari per ajudar a crear ocupació ajuda. El que hem de mirar és que, en el moment màxim que anàvem molt bé, teníem un 8% d’atur. No tenia sentit. [...] Fer una reforma laboral perquè la gent tingui feina, sí, s’havia de fer.”

- “El govern espanyol fa tot el que pot, però el problema no és fàcil. No és fàcil contenir aquest tsunami econòmic que ha vingut. A Espanya se’ns ha tancat el mercat.”

- “A nosaltres els crèdits ens interessen tots. Són les nostres vendes. Comprem i venem diners. Però no són nostres, són dels nostres estalviadors, i ens hem d’assegurar que els els podem tornar.”

- “A La Caixa està creixent el crèdit a empreses, un 10%, en un moment de contracció. [...] Sí que hi ha crèdit, però hi ha un problema de reestructuració financera. Les empreses et demanen crèdit per pagar al seu banc o caixa.”

- “De 45 caixes passem a 18. És un procés de fusió que trigarà un any i mig a acabar.”

- “Si n’hi haurà més, no crec que sigui a curt termini.”

- Sobre l’especulació de fusió de Caja Madrid amb La Caixa: “Crec que és bo que hi hagi dues caixes importants a Espanya.”

- “El sector financer espanyol ha resistit moltíssim [...] perquè tenim unes provisions anticícliques que ens permeten anar proveint les possibles fallides.”

- “Creiem molt en la inversió a llarg termini. D’aquestes participacions que tenim en grans empreses [Fenosa, Abertis] no se’n parla gaire i és important perquè permet que els centres de decisió estiguin ben a la vora.”

  • Tags:
%s1 / %s2