Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/130315_Isona_Passola.mp3 Descarrega-te'l Isona Passola i ‘L’endemà’ baten el rècord europeu de micromecenatge 15/03/2013

130205_Isona_Passola

“Em van dir que seria una barrabassada demanar 150.000 €, però hem batut el rècord europeu de micromecenatge”. Isona Passola ha arribat als 300.000 €. Seran la meitat del pressupost per fer una pel·lícula, L’endemà, que parlarà de què es juga Catalunya el dia després del referèndum de la independència. Amb el micromecenatge, via Verkami, “podem saltar-nos els bancs, que se’t tiren al coll amb el finançament”. En una entrevista a El món a RAC1 la productora, directora i guionista Isona Passola ha dit que:

- “Em queden 38 hores. Em falten 15.000 euros per arribar als 300.000 euros, que és la meitat del projecte. Estic al·lucinada. No t’imagines la resposta que està tenint!”

- “Em van dir que seria una barrabassada, que mai havia passat a Europa. No hi ha dret a decidir sense una bona informació. Jo vull fer una pel·lícula per donar llibertat a la gent perquè decideixi.”

- “El pressupost és de 600.000 euros. L’altre 50% el trec del Cercle Català de Negocis i altres que s’hi han afegit. És el preu mitjà per un documental de factura mitjana europea. La resta vindria al darrere. La forma de finançar ha fet el projecte més dinàmic. Està configurant el fons: idees, comunicació, transparència, professionals que s’han posat a les ordres.”

- “És un sistema que permet fer documentals sobre temes estalviant-te els bancs, que se’t tiren al coll amb el finançament d’una pel·lícula que no el pagues fins que no la tens. Amb aquest sistema te’l saltes!”

- “Hem batut rècords a escala europea. Hi ha un sistema de xarxes i ateneus que han col·laborat a canvi que els vagi a presentar la pel·lícula.”

  • Tags:
%s1 / %s2