El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

Joan Aregio: "Dos radars més han facturat tres milions"

joan-aregio

00:00 19:50
00:00 19:50

Un d'ells és a l'entrada de la zona 80 i l'altre a una carretera lluny de Barcelona. Així ho ha dit el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio. Aquests dos radars recaptatoris s'afegeixen al que es va localitzar a Montcada i Reixac i que va facturar 5 milions. Aregio també ha explicat que s'instal·laran 30 nous radars que va comprar el govern tripartit.

En l'entrevista a El món a RAC1 Joan Aregio també ha dit que:

- "[Aquesta operació sortida] hi haurà menys viatges llargs i la gent es mourà més pel territori. [...] Tindrem una mica més de mobilitat."

- "Aquest cap de setmana no serà el més complicat. Tradicionalment, serà dijous i divendres sant."

- "La sortida té l'avantatge que es produeix més repartida. [...] El més complexe de tot és la tornada."

- "Estem parlant d'un 400.000 cotxes aquest i 500.000 l'altre cap de setmana."

- "Si, hi havia 101 hores de restriccions [de la circulació de camions], ara n'hi haurà 91."

- "Des que s'ha suprimit la zona 80, [el radar de Montcada que havia recaptat 5 milions d'euros] ha tingut un comportament absolutament normal."

- "El radar funcionava bé, no tenia cap problema tècnic. Disparava si passaves la velocitat [límit]. [...] [Ara] fa el mateix promig de multes que els altres radars."

- "A la zona on hi ha aquest radar, ens decantarem per plantejar fer un control de tram, [...] [per] promig de velocitat."

- "Hem trobat dos radars més que han tingut un comportament una mica estrany i que, segurament, seran candidats, un a treure i l'altre a variar. [...] Eren el segon i el tercer [que més facturaven, prop de 3 milions], molt per damunt de la mitjana."

- "El que més m'interessa especialment és que siguem capaços cada any, cada dos anys, de mirar els radars i veure si realment compleixen la funció que han de complir."

- "Encara no [hem posat cap radar nou]. [...] En tenim adquirits [...] 30. [...] [En posarem 30 més], sí. [...] Alguns es mouran. [A nivell d'estadística] [...] estem molt a nivell europeu."

- "[Quan es coloquin aquests 30 radars], n'hi haurà al voltant de 200 [arreu de Catalunya]. [...] Majoritàriament fora [de Barcelona]."

- "Hem de parlar de moltes coses, [...] però la velocitat és un factor [clau en la reducció de la sinistralitat]. [...] El radar es posa per corregir conductes. [...] Si el radar fa la seva feina, [...] anirà corregint conductes."

- "Per mi, [la mesura dels 110km/h] segueix sense tenir sentit. [...] No es calculen els costos econòmics que significa el temps que es perd a les carreteres."

- "Em temo que sí [que la mesura dels 110km/h va per llarg], perquè no veig en un futur proper que baixi el preu del petroli, tal com van les coses. [...] M'ha donat la sensació que això passarà l'estiu i després ja en parlarem."

- "La mobilitat, en general, ha disminuït una mica."

- "Si les ITV estan ben fetes i ben passades, és molt difícil retirar els vehicles de més de deu anys."

- "Les ITV és possible que hagin de fer més incidència en aspectes d'aquests de motor, d'aquestes caractertístiques, sí."

- "Pretenem començar el primer projecte [d'instal·lació de la velocitat variable] passat l'estiu."

- "Les velocitats no es toquen [...]. En funció de la congestió, anirem regulant una mica l'entrega del trànsit en la trama urbana."

- "Amb el marc legal actual, no [és possible fer un codi català de circulació]."

joan-aregio2

00:00 00:48
00:00 00:48

joan-aregio3

00:00 00:38
00:00 00:38