La competència
Ara, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró

Joan Aregio: "Tots els ciclistes acabaran portant casc"

joan-aregio

00:00 10:40
00:00 10:40

Els accidents de motocicleta han augmentat un 25%, mentre que la mortalitat a les carreteres s'ha reduït un 16%. Això i evitar els accidents a les cruïlles són les "dues prioritats" que ha detallat el director del Servei Català de Trànsit a El món a RAC1. Parlant de l'accident mortal d'aquest dilluns d'una usuària del Bícing a Barcelona, Joan Aregio ha valorat que "és molt probable que en el futur totes les bicicletes vagin amb casc".El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, ha explicat a El món a RAC1 que:

- "Siguem prudents. Mentre hi hagi un mort hem de mirar d'evitar-ho. Pensem que estem en el bon camí."

- "Hem fet una tasca de conscienciació que un accident no és individual, sinó que és cosa de tots."

- "El però són les motos. Hi ha un 25% més de morts en un any. L'any passat va ser excepcional i van baixar els accidents un 7%. Els morts han augmentat un 25%. I reduir-lo ha de se un dels objectius."

- "Hi juga la por als punts, que et posin una multa, i també la conscienciació. Les víctimes més joves han disminuït un 30%. Aquesta xifra té a veure amb la política d'educació. El 100% dels motoristes morts duien casc, i un 98% de la gent fa servir cinturó."

- "La zona 80 ha tingut un comportament molt diferent. Ha baixat un 16% la mortalitat. Hauria estat difícil arribar a les xifres si aquesta zona no hagués tingut un comportament igual. Al final, no tot és posar radars i sancions. En la conducció també hi ha una gran part de sentit comú. Cada vegada la gent és més conscient."

- "En general els encreuaments són complexos. Si el Pla de Seguretat Viària té dos grans eixos a treballar són dos dels que hem parlat: vehicles de dues rodes i cruïlles. És el punt on es produeix el conflicte. En un mateix espai conflueixen vehicles i persones i sempre els que tenen condició més feble han d'extremar molt la seva seguretat. Els vehicles de quatre rodes també poden evitar un accident."

- "Segurament si es demanés l'opinió d'experts dirien que cal dur casc amb bicicleta. El casc sempre és útil i és possible que es vagi avançant en aquest camí. No és només la llei, sinó el convenciment de la gent. És molt possible que hi acabem arribant."