Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/151102_joan_herrera.mp3 Descarrega-te'l Joan Herrera plega veles: “El més raonable és que s’obri una nova etapa a ICV” 02/11/2015

151102_joan_herrera

Joan Herrera no repetirà com a líder d’Iniciativa. El coordinador nacional dels ecosocialistes creu que hi ha d’haver renovació al capdavant del partit en la propera assemblea, prevista per la primavera. Després del mal resultat del 27-S, Herrera també creu que, ara, la confluència d’esquerres “ha de sumar més i ser una veu clarament catalana”, i reclama “un canvi d’estratègia a l’independentisme” i “una resposta intel·ligent per part d’Espanya”.

Joan Herrera, coordinador nacional d’ICV, també ha dit que:

- “No hi vaig per la suma de tres factors: un vital (és sa no està sempre en un marc institucional), un personal i un altre de polític (obrir una nova etapa).”

- “Per obrir una nova etapa a Iniciativa, a vegades s’han de fer passos atípics, no esperats.”

- “És una reflexió que he anat fent durant tot l’estiu.”

- “Ningú m’ha proposat anar al Senat.”

- “Crec que el més sensat és la decisió que he pres.”

- “Si un fa el pas de no estar en el marc institucional, tenim assemblea a la primavera, el més raonable és que obrim una nova etapa amb tots els ets i uts a la primavera. Però a la vegada tenim la responsabilitat de portar Iniciativa fins a la propera assemblea.”

- “Jo crec que el més raonable és que en la propera assemblea nacional d’Iniciativa s’obri una nova etapa.”

- “No és habitual [que algú que no té presència institucional continuï com a líder del partit].”

- “Em dedicaré a viure i gaudir. Recuperaré la meva professió d’advocat.”

- “M’agrada el que faig i ho faré des d’altres vessants.”

- “És una decisió presa per mi. Molta gent em demanava que em presentés a les primàries del partit.”

- “El 27-S és obvi que no ens va anar bé i va ser un capítol de frustració.”

- “La lògica plebiscitària ens va afectar molt.”

- “Ara, la confluència de les esquerres hem de sumar més, hem de ser una veu clarament catalana, garantint veu pròpia amb grup propi al Congrés, i el més interessant és que hi ha altres actors que estan sumant, com a Galícia i al País Valencià.”

- “Tinc la convicció que la nostra proposta té molt recorregut.”

- “Crec que aquí necessitem un canvi d’estratègia per part de l’independentisme i una resposta intel•ligent per part d’Espanya.”

- “Tinc la impressió que no hi haurà un canvi d’estratègia per part de l’independentisme, i això atiarà que no hi hagi una resposta intel•ligent per part d’Espanya.”

- “El full de ruta que es defineix no aguanta amb la realitat del país.”

- “Estem treballant perquè Iniciativa vagi amb Podem, Barcelona en Comú i Esquerra Unida. Que allò que construïm a Catalunya sigui el referent tant per a Podem com per a EU. Treballem perquè sigui així.”

- “Hi ha dos referents que s’han compromès amb el dret a decidir dels catalans: Pablo Iglesias i Alberto Garzón.”

- “Crec que es va criticar molt l’afirmació d’Iglesias a Rubí. En canvi, s’ha escoltat poc el discurs dels últims dies de campanya. No es va voler escoltar. Crec que vam tenir una de les campanyes més dures, i a estones bruta.”

- “Nosaltres no som enemics d’aquest país.”

- “El que s’ha de dit de nosaltres, posant-nos al mateix sac que el PP en la defensa d’aquest país, no és de rebut. M’hagués agradat que la mateixa bel·ligerància utilitzada amb Pablo Iglesias s’hagués utilitzat amb Mas quan va dir que érem el mateix que el PP.”

  • Tags:
%s1 / %s2