Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/120302_Joan_Miquel_Capell.mp3 Descarrega-te'l Joan Miquel Capell, comissari portaveu dels Mossos d’Esquadra: “Són delinqüents, no antisistema. I nosaltres no som uns angelets, som la policia” 02/03/2012

120302_Joan_Miquel_Capell

Ho ha apuntat en Joan Miquel Capell, comissari portaveu dels Mossos d’Esquadra, referint-se als manifestants violents que “fan delictes de danys i ordre públic”. Capell assegura que n’hi ha de “catalans i estrangers” i que “la policia ha d’utilitzar sistemes contundents” per respondre. Afegeix que ell respon com el responsable del cos.

Joan Miquel Capell també ha dit que:

- “Són delinqüents, no antisistema. Fan delictes de danys i ordre públic. La nacionalitat varia entre catalans i estrangers.”

- “Un antiavalot pot fer més mal que bé en segons quina siutuació. Bellugar una massa és perillós. És millor trencar el vidre d’un banc que provocar 30 morts en una allau. S’ha de ser prudent i sensat i tenir el cap molt fred abans d’ordenar una càrrega.”

- “Nosaltres no som angelets. Som la policia. Felicito els meus companys que aguanten estoicament mentre els ataquen.”

- [Sobre l'ús de sistemes alternatius per dissuadir manifestants]: “El sistema anglès posa gossos i cavalls davant la policia. Processarem el gos si mossega un manifestant? El sistema de l’aigua provoca impacte molt fort en el pit de la persona i pot provocar danys irreparables. I el sistema del gas, que també s’està estudiant, també pot provocar danys irreparables en asmàtics.”

- “Per recuperar el desordre públic i tornar-lo a l’ordre necessitem una sèrie d’instruments i mitjans. Som la policia i utilitzem sistemes contundents. El responsable sóc jo, vagi contra el responsable que és el que preveu el sistema.”

  • Tags:
%s1 / %s2