Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/110310_Joan_Puigcercos.mp3 Descarrega-te'l Joan Puigcercós: “SI fomenta ‘baralles de negres’” 10/03/2011

110310_Joan_Puigcercos

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha criticat les paraules del diputat de Solidaritat Catalana (SI), Alfons López Tena, que assegurava que amb el fitxatge de Laporta “ERC tindrà problemes”. Puigcercós troba “lamentable que diferents partits independentistes entrem en aquesta mena [...] de ‘baralles de negres’”.

Joan Puigcercós, president d’ERC, també ha dit que:

- “El que no pot fer un partit a l’oposició en aquests moments, tres mesos després de les eleccions, és pujar a la muntanya amb un megàfon i cridar ‘polítiques socials’.”

- “Hi ha una coresponsabilitat del PSC, ERC i ICV [amb la situació econòmica actual].”

- “El govern actual el que no vol és pactar amb ERC.”

- “Creiem que hi ha un marge, no per incrementar la despesa, però sí per com la redirigim en alguns aspectes.”

- “És evident que CiU volia estar-se, com a mínim, no sé si dos anys o quatre, sense política. [...] Hi ha una part de la població de Catalunya que creu que [...] tots els debats polítics no són positius i aquesta idea de gestió CiU també la va vendre.”

- “Potser, dintre de dos anys, si l’economia remunta, podrem fer un altre tipus d’oposició, però ara toca una certa o absoluta coresponsabilitat.”

- “M’han dit que [Laporta] va enviar un missatge a la gent de l’equip de Jordi Portabella que deia ‘em quedo fins a l’última votació al Parlament’, i no va poder venir.”

- “No està fet. [...] Crec que això pot fructificar. [...] Imminent no, però sí que va pel bon camí. [...] Hi ha unes bones condicions per arribar a l’acord.”

- “Ell demana que apleguem el màxim de gent possible. [...] No va voler jugar a unes condicions gairebé draconianes per fer impossible un acord: [...] Solidaritat demanava coses inversemblants: que no es vagi a la Diputació de Barcelona, que no hi hagi sigles d’ERC, que el candidat ha de ser un independent [etc.].”

- Sobre les declaracions d’Alfons López Tena en què deia que ERC tenia un problema amb Laporta: “Em sembla lamentable que diferents partits independentistes entrem en aquesta mena [...] de ‘baralles de negres’.”

- “Jo crec que la intenció de Joan Laporta no és fer-se militant d’ERC, i ell ho manifesta molt clar.”

- “[Laporta] treballa per intentar ajuntar la gent. Això ho va intentar amb Solidaritat. Ell reconeix que no se’n va sortir. En el seu moment ja va ser traumàtic amb la gent de Reagrupament.”

- “Ens ha demanat sistemàticament que no tanquem la porta a la gent de Solidaritat. I nosaltres li estem fent cas.”

- “No he parlat amb ell. Hi parlaré. Amb el senyor Laporta qui porta les negociacions és Jordi Portabella. [...] Quan toqui, ja [...] parlarem.”

- “La divisió [dels independentistes], a la gent, no li agrada. I és un missatge que ens ha arribat.”

- “La reflexió l’hem feta i hem dit: [...] ‘no podem continuar per aquest camí. Hem de buscar un acord i hem de treballar junts’. [...] Estem fent un esforç tots, no tothom, però intentem que ho faci tothom.”

- “Hi ha moltes raons per les quals la gent no va votar ERC. Una és aquesta. I, per tant, aquesta esmenem-la, no només a les eleccions municipals, això té voluntat de continuïtat.”

- “Hem de parlar de trobades [amb Joan Carretero]. [...] Has de fer un esforç sempre amb [els aspectes] personals. A vegades és difícil. Va ser molt més que correcte, cordial. I ens hem anat veient. [...] Tots hem entès que els retrets es poden fer, [...] però una vegada els has fet, [...] anem a construir. El que no té sentit és instal·lar-nos amb el retret.”

- “Hi ha una voluntat molt clara d’ERC de treballar per una sola candidatura.”

- “A ERC [...] pot haver-hi una estructura que doni acollida a més gent, que tingui més representativitat.”

- “En aquest congrés haurem de parlar de lideratges, d’equips, d’estatuts, d’organització, de model de partit. [...] Tenim una oportunitat de refer de dalt a baix el model de partit.”

- Sobre si vol ser candidat d’ERC a la Generalitat: “Representar ERC, evidentment, sempre, però això no ho he de decidir jo.”

- “No obrirem aquest meló [del futur president d'ERC] fins després de les eleccions municipals.”

- “El que faci campanya en benefici propi [...] serà severament castigat per la gent.”

- “No és veritat [que ERC convidarà l'alcalde de Puigcerdà a marxar del partit].”

- “El que val per a les eleccions municipals val per a les altres.”

- “No es tracta de parlar d’una fusió [amb Reagrupament], ni està en la ment d’ells ni en la nostra.”

- “L’esquerra nacional som nosaltres. Això vol dir que estem disposats a vertebrar l’independentisme sumant amb altres independentistes. [...] És la lliçó que hem après, que això no és incompatible.”

- “Mentre les diputacions hi siguin, no podem renunciar-hi.”

- “L’estat espanyol, a Catalunya, no li donarà el concert econòmic.”

  • Tags:
%s1 / %s2