Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 7 h
La primera pedra
amb Noemí Polls

Joan Saura dubta del finançament de CDC

El conseller d'Interior, Joan Saura, creu que Fèlix Millet i Jordi Montull "haurien de comparèixer en la comissió d'investigació" parlamentària que ha d'investigar les relacions entre el cas Millet, Ferrovial i la Fundació Trias Fargas. Pel que fa al cas Pretòria, Saura, a part de posar la mà al foc pel govern, com el president Montilla, ha dit que "no m'importaria que se'n fés una comissió d'investigació", perquè "no hi ha vinculació del govern".

Joan Saura, conseller d'Interior, també ha dit que:

- Sobre el cas Pretòria: "Sembla que sí que hi ha o hi havia una trama. Espero que la justícia faci la seva feina."

- "És important per l'honestedat i rigor del govern català, perquè no es va deixar influir."

- "El conseller de Medi Ambient mai va parlar amb el senyor Casamitjana. Només la secretària d'Habitatge, Carme Trilla. I va rebutjar l'oferta que li va fer."

- "Jo també poso la mà al foc pel govern. Sobretot, veient el sumari."

- "No tinc cap inconvenient a fer una comissió d'investigació sobre el cas Pretòria, perquè no hi ha implicacions del govern."

- "En el cas Millet sí que hi ha presumptes irregularitats de l'anterior govern de la Generalitat, amb desviacions de fons cap a partits polítics."

- "Si això [les relacions entre la Fundació Trias Fargas, Fèlix Millet i Ferrovial] no mereix una comissió d'investigació, no sé què la mereix. Hi ha indicis de presumpte finançament irregular."

- "Qui va demanar la comissió d'investigació va ser Ciutadans i el PP, però no hi havia indicis. Ara sí. Estem parlant de licitacions d'obra pública, que generen comissions, que van al Palau de la Música i després, presumptament, a la Fundació Trias Fargas."

- "Alguns d'ells [Fèlix Millet, Jordi Montull] sí que han de comparèixer."

- "La comissió es demana per investigar si, de les informacions, se'n deriven responsabilitats polítiques."

- "La diferència, amb la comissió d'Horta de Sant Joan, és que els consellers vam donar moltes explicacions i ara, el senyor Mas, no."

- "[La vinculació de la Fundació Trias Fargas, amb Fèlix Millet i Ferrovial] és una possible corruptela i corrupció política, amb la presumpció d'innocència per davant."

- "La sensació que la relació entre Catalunya i Espanya cada vegada és més tibant, la tinc des del 2003."

- "El fracàs més important de l'Estatut és que era un intent, primer, de modernitzar l'Estat, i, també, perquè Catalunya se sentís més còmoda dins de l'Estat."

- "Si no s'aprova la retallada, seria un fracàs del govern Zapatero."

- "Espero tenir-ho tot acabat [la retallada del govern català] demà i portar-la al consell de govern de la setmana que ve."

- "El gran dèficit de les mesures de Zapatero és que el sacrifici que fa la societat no és compartit."

- "[En les mesures catalanes per reduir el dèficit] hi haurà alguna mesura de política fiscal. Hem de veure si s'apugen els impostos en determinats nivells: l'IRPF, l'impost de transmissions patrimonials, el d'actes jurídics i documentals, etc. Estaria bé fer-ho a Catalunya."

- "Hem de rebaixar el màxim els nostres sous [d'alts càrrecs i consellers], que és el 15%."

- "Crec que no cal reduir el nombre de conselleries."

- Sobre les enquestes: "La crisi té efectes sobre els governs, els castiga. Les dades dels CIS sobre el PSOE són terribles."

- "Crec que és possible una majoria d'esquerres. Hi ha dos factors que marcaran les eleccions: la sentència del TC; el segon, la crisi econòmica. A més, de la repercussió electoral dels casos de corrupció."

- "Si no hi ha renovació del TC, la sentència, encara que sigui dels progressistes, és inacceptable."

- "Sóc partidari que la sentència sigui després de les eleccions."

- "No he vist a Catalunya ningú que porti burca."

- "El burca no és un problema a Catalunya."

- "El Delta 0 treballarà, en aquesta campanya d'incendis, en un altre lloc. Serà a la sala central. Ha sofert una gran pressió psicològica. Crec que era bo per tothom i també per a Delta 0."

- "El codi ètic [dels Mossos d'Esquadra] és una obligació dels estats. Nosaltres ens hem avançat."

- "Els sindicats i el Departament ho veuen bé, però no hi ha hagut prou consens."

- "A Jordi Hereu, li he dit que el 25% dels 900 nous agents del cos de Mossos d'Esquadra vindrà a Barcelona. Com passa des de fa 3 anys."