Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/120322_Joana_Ortega.mp3 Descarrega-te'l Joana Ortega: “La mobilitat geogràfica dels funcionaris serà residual” 22/03/2012

120322_Joana_Ortega

Els funcionaris es mouran poc geogràficament. La vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha dit que el canvi geogràfic “serà residual”, i ha demanat “rigor, seriositat i propostes viables” als sindicats després de trencar negociacions pel seu pla de redistribució de funcionaris. Sobre l’indult del cas Treball ha dit que “no vull afegir més llenya al foc en un cas que s’ha medititzat durant 11 anys”.

Joana Ortega, vicepresidenta del govern i consellera de Governació, també ha dit, que:

- “Em sembla una barbaritat i d’una banalitat absoluta comparar les accions de l’imam de Terrassa amb les accions del govern per preservar i revisar el PIRMI.”

- “És condemnable totalment l’actuació de l’imam de Terrassa perquè suposa una vulneració total dels drets humans.”

- “Des del novembre estem intentant posar sobre la taula totes les possibilitats per arribar a acords per mantenir el màxim de llocs de treball en el sí del personal de l’administració.”

- “El pla d’ocupació pretén redistribuir el funcionari depenent de la càrrega de treball. [...] Pot ser mobilitat funcional però també, en algun cas, geogràfica.”

- “La mobilitat geogràfica dels funcionaris serà residual i anecdòtica.”

- “Estic tremendament decebuda amb l’actitud dels sindicats. En una negociació no es pot sortir als mitjans de comunicació per crear alarmisme. [...] No es pot sortir dient que 35.000 funcionaris patiran una mobilitat geogràfica. [...] Demanaria rigor als sindicats.”

- “Un pla de desocupació [com diuen des de l'UGT] no seria reduir la jornada a 7.000 interins que no tenen una funció finalista per mantenir el lloc de treball.”

- “Les mesures que proposen els sindicats les haurien d’haver proposat fa 3 mesos, i no ara que la Llei ja està aprovada. [...] Demanaria que els sindicats facin propostes viables”

- “Els sindicats tenen una prioritat, i està fixada en el dia 29. [...] Ja m’han dit per activa i per passiva que no hi haurà cap acord abans de la Vaga General. I el Govern no pot estar a l’espera constantment i no prendre decisions.”

- “En 30 anys no s’ha fet cap pla d’ocupació. Es tracta de saber on hi ha dèficits i on hi ha excessos de personal. És fàcil de fer i apropa l’administració als ciutadans. [...] Demano actituds obertes i positives.”

- “Ara, amb les matriculacions escolars, no es pot contractar més gent quan hi ha gent a la casa que no té feina.”

- “Hem de canviar els criteris de treballar dins de l’administració. [...] Fins ara es donava un plus de productivitat a tothom per igual, per això l’hem tret i no el tornarem a posar fins que no es pugui valorar efectivament la productivitat.”

- “Cal un mapa competencial clar que ens digui perfectament quina és l’administració que pot servir millor als ciutadans i amb quins recursos.”

- “El divendres 30 de març es reuneix, per primer cop, la comissió d’experts que elaborarà la Llei de governs i hisendes locals. [...] La Llei va en la línia de simplificar el màxim i veure quin organisme supramunicipal pot ser més eficient per gestionar els nostres serveis.”

- “El Pacte Fiscal no és negociable. [...] No podem anar a negociar pensant que no ho aconseguirem. [...] És un tema de justícia econòmica i social.”

- “No acabarà sent eficient que cap municipi faci una insubmissió fiscal perquè els seus ingressos procedeixen de l’Estat. [...] Entenc el malestar d’aquests municipis però el Govern no pot aplaudir la insubmissió fiscal.”

- “Quan fem la consulta del pacte fiscal elaborarem el cens. [...] La Generalitat no pot fer servir el cens electoral perquè això es considera un referèndum. Però això no vol dir que no es pugui consultar com marca la Llei de Consultes.”

- “L’objectiu de la Llei de Consultes no és el Pacte Fiscal. [...] A mi no em fa cap por organitzar una consulta i preguntar al poble de Catalunya. Cap angúnia.”

- “Cal reconèixer la responsabilitat del PP d’abstenir-se per tirar endavant uns pressupostos complicats. Una responsabilitat que haurien d’haver tingut altres partits de la càmera que són responsables de la situació complicada que viu Catalunya.”

- “Per respecte a la justícia no vull afegir més llenya al foc sobre el Cas treball. És un cas que ha estat mediatitzat i polititzat durant 11 anys.”

- “El màxim respecte per aquest indult. No és un indult únic.”

- “Per respecte a la justícia s’ha de respectar la situació dels implicats en el ca

  • Tags:
%s1 / %s2