No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Jordi Hereu confirma que la regidora de Ciutat Vella va plegar per les amenaces que va rebre

jordi-hereu

00:00 44:37
00:00 44:37

L'alcalde de Barcelona ho ha revelat durant una entrevista a El món a RAC1 quan ha explicat que Itziar González va abandonar el càrrec per "la suma de molts factors" però, sobretot, perquè "no és agradable que t'amenacin i que entrin a casa teva". Hereu també ha confirmat que "no donarà suport" a la consulta sobiranista de Barcelona del 10 d'abril i que "no anirà a votar perquè no han comptat amb ell".

Jordi Hereu, l'alcalde de Barcelona, també ha dit que:

- "No [donarem suport a la consulta del 10 d'abril], ens hi hem pronunciat reiteradament, [...] expressem respecte però la no implicació institucional."

- "Després de l'experiència d'ahir, no sé amb quina força es planteja això a Barcelona. Entenc que els que ho promouen faran la reflexió pertinent. [...] Ahir no va ser un èxit pels objectius que perseguien."

- "A mi em pertoca com a alcalde respectar la discrepància [de Ricard Gomà sobre la visita del Papa]."

- "No cal que ens emboliquin a la resta del país i d'institucions."

- "No aniré a votar a una consulta que no compta amb mi."

- "No és això del boicot. No és així, no és el tarannà del senyor [Ricard] Gomà [sobre el Papa]."

- "El Temple [de la Sagrada Família] ha fet el que havia de fer: defensar els seus interessos."

- "D'aquí a poques setmanes viurem un tema històric. Sortirà un tren amb contenidors del Port de Barcelona que connectarà amb Europa amb l'amplada [de via] europea."

- "Com a país, una de les grans preocupacions és el combat de la seguretat. Com és una prioritat hem agafat 1.000 guàrdies urbans aquest mandat. Com a país, hem de fer una reflexió i hem d'esforçar-nos a mantenir aquest increment de Mossos que s'està donant en aquests moments. [...] Sí [en falten]."

- "Demano que se'n faci molt més [d'increment de dotació de Mossos d'Esquadra]."

- "[Contra els grups de crim organitzat, extrema violència], cal una lluita a tot Europa. [...] Demano, com a alcalde, que reforcem totes les polítiques, no només policials, també de major eficiènca del sistema judicial i de cooperació."

- "Estic treballant per això [endurir el Codi Penal]. [...] Hem de posar fi al sistema d'impunitat. [...] Demano que hi hagi una reflexió molt europea per atacar el moviment de grups per Europa anant a buscar determinats mercats."

- "Que n'hi hagi tres [de detinguts pels aldarulls del 29-S]... Fa uns anys que no hi havia res."

- "Hem de fer que el sistema judicial sigui efectiu."

- Sobre el tancament de webs on es fa apologia de la violència: "Cap suport de comunicació ha de ser una escola on tu puguis aprendre com malmetre béns públics."

- "El president Pujol i d'altres parlen molt de la dècada dels 90, on tots ells van generar [...] algun moment on semblava que certs fenòmens se'ls veia amb més simpatia."

- "Amb aquesta simplificació [de comparar la trama de corrupció a Ciutat Vella amb el Chicago dels anys 20] no [hi estic d'acord]."

- "Estic absolutament en contra que persones que no estan citades ni imputades [...] se les barregi amb tres persones que són estrictament corruptes."

- "[Itziar González plega per] la suma de molts factors, on és evident que [...] no és gens agradable que t'amenacin, que t'entrin a casa teva. [...] [Ella] representa una visió de la política que jo comparteixo."

- "Ella sap que té el meu suport personal."

- "Quan a la duresa de la gestió política a més se li sumen aquests factors d'estricta coacció, entenc humanament que arribi el moment que algú digui 'fins aquí he arribat'."

- "[Des que va plegar] he parlat dues vegades amb ella. Fa temps que no parlo amb ella i vull respectar un procés en què l'únic que li desitjo és que es recuperi. [...] La necessitem."

- "Tinc una bona relació personal [amb Sandro Rosell]."

- "Barcelona té uns objectius respecte a les parcel·les del Barça i li demanarem coses. El Barça no es transformarà sense l'acord de la ciutat."

- "Hem de tornar a començar. La Generalitat ha fet el pas que ha fet d'acord amb l'alcalde. La voluntat és treballar ràpidament."

- "Barcelona necessita un nou Palau Blaugrana, un nou palau de gel, necessita que les infraestructures del Barça per les properes dècades siguin importants per la ciutat. Coincidim també [en aquest sentit]."

- "Fem una passa endavant molt gran en el nostre patrimoni sentimental."

- Sobre la prohibició del burca: "En els equipaments municipals, no deixem entrar ningú que no es pugui identificar. No hi pot entrar ningú amb burca però tampoc ningú amb un casc de moto."

- "Entenc que es necessiten alguns espais on la gent pugui fumar."

- "Hi haurà més llum [pel Nadal] que l'any passat."

- "Sí [estic a favor de la regulació de la velocitat variable a l'alça a les entrades de BCN]. [...] En certes hores, en certes vies, també té sentit anar a l'alça. [...] Crec que la variabilitat també és eficient."

- "Vull liderar-lo [el projecte de Barcelona a 10 anys del qual parlava ahir a El País]."

- "Em presentaré com a candidat del PSC a les eleccions [a l'Ajuntament de Barcelona] per liderar la Barcelona del 2010 i del 2020."

- "És Barcelona qui decideix el futur de la ciutat de Barcelona."

jordi-hereu-1

00:00 00:14
00:00 00:14

jordi-hereu-2

00:00 00:17
00:00 00:17

jordi-hereu-3

00:00 00:21
00:00 00:21