Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/141031_Jordi_Savall.mp3 Descarrega-te'l Jordi Savall: “El procés no ha tingut res a veure en la renúncia” 31/10/2014

Savall 5

Jordi Savall deixa clar que el procés català no ha tingut res a veure en la renúncia del Premi de la Música del Ministeri de Cultura. El compositor denuncia que el Ministeri té “un desconeixement profund del valor de la música” i creu que és “una vergonya”. Recorda que “fa anys” que ho denuncia. També explica que el 9-N no podrà votar, perquè té un concert a Itàlia, però diu que “és de sentit comú saber què pensen els catalans”.

El compositor Jordi Savall també ha dit que:

- “El que està passant en la música és molt greu. És una de les arts més importants que tenim i és una de les que està més descuidada. Aquest Ministeri mai s’ha ocupat de la música.”

- “No, [no he parlat amb el ministre en les últimes hores]. Sé que des de la fundació s’ha parlat amb el secretari de Cultura, i estan sorpresos. Però penso que no entenen la problemàtica.”

- “Hi ha profundament un desconeixement del valor que representa la música, el patrimoni musical i el que suposa això per a un país.”

- “No, gens, [el procés català no ha tingut res a veure amb la decisió]. Fa anys que dic que és una vergonya, que el Ministeri de Cultura té oblidat un patrimoni fabulós.”

- “He rebut una mitjana de 25.000 euros anuals per viatges per difusió de la música espanyola. És una cosa mínima.”

- “En tots els països de l’Europa central els conjunts equivalents als meus tenen un suport anual importantíssim. Nosaltres no l’hem tingut mai.”

- “Les ajudes que tenen conjunts com els meus a París són d’un milió d’euros de mitjana.”

- “Com que aquesta música s’ha interpretat molt poc, hi ha un desconeixement de tot el valor d’aquestes músiques antigues. Si no ens fem sentir, desapareixeran.”

- “Tinc un problema. El dia 9 de novembre estic fent un concert fora, a Rímini, a Itàlia. I si no hi ha un lloc a prop, em serà impossible.”

- “És de sentit comú que s’ha de saber què pensen els catalans. No es pot resoldre un problema polític a base de lleis i Constitucional. Hi ha d’haver diàleg i desbloquejar la situació perquè es puguin trobar solucions.”

  • Tags:
%s1 / %s2