Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/151009_Raul_Romeva.mp3 Descarrega-te'l Junts pel Sí està d’acord amb “el com, el què i el quan” que planteja la CUP 09/10/2015

151009_Raul_Romeva

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, assegura que estan d’acord “pràcticament en tot” amb la CUP i, tot i que “el qui és important”, en aquests moments, “és secundari”. Ho ha dit a El món a RAC1, en la primera entrevista que concedeix després del 27-S. D’altra banda, Romeva ha esvaït tots els dubtes afirmant per enèsima vegada que ell no és candidat a president: “no ho era i no ho sóc”.

Raül Romeva, cap de llista de Junts pel Sí, també ha dit que:

- “Vaig anar-hi amb una actitud respectuosa. M’hi havien convidat. I tenia una voluntat clara d’escoltar els arguments.”
- “Vaig arribar a la conclusió que fem una lectura compartida del moment. I també de la responsabilitat que se’n deriva de les urnes. El mandat és clar. Mai hi ha hagut 2 milions de persones que hagin votat a favor de la independència. Ens interpel·la a tots per entomar-ho i donar-hi una resposta de manera satisfactòria i clara.”
- “Estic pràcticament d’acord amb tot. Van fer plantejaments que vam fer en campanya. Per exemple: la necessitat de l’inici d’un procés cap a la constitució d’un estat; la importància d’un pla de xoc de mesures socials, hi ha una necessitat urgent perquè l’estat ha fet un atemptat contra els drets fonamentals; i això s’ha de fer amb la gent, és l’essència de tot plegat.”
- “El ‘quan’ és ja. Tenim un mandat i és suficent. No vaig interpretar que això fos demà. Vaig interpretar que nosaltres comencem a caminar i fem una declaració incontestable d’inici del procés que ha d’acabar amb la desconnexió.”
- “A vegades, s’ha titllat erròniament la CUP de no ser prou madura i crec que estan fent una demostració de sentit de la responsabilitat molt important.”
- “Estem absolutament d’acord amb el què, el com i el quan. El qui, en aquests moments, és secundari. I trobarem una fórmula. Hi ha molt espai i molt marge. La resta no és el més rellevant.”
- “El qui sempre és important davant la magnitud del projecte. Però no és només una persona, són molts quis.”
- “No hi ha hagut cap altra candidatura sobre la taula que no sigui la d’Artur Mas.”
- “Em preocupa el determinisme de supeditar-ho tot a un qui. L’acord sobre el què, el com i el quan és determinant.”
- “Estem anant lents perquè volem un molt bon acord. Necessitem i se’ns demana un molt bon acord que ens permeti fer allò que la gent ens ha demanat que fem. Com més dialoguem totes les derivades o qüestions sobre la taula, més fort serà l’acord. Això no és un problema, és una oportunitat.”
- “El que posa de manifest el relat que estem fent és l’altíssim grau de coincidència amb la CUP. Ho hem de saber posar en valor.”
- “No es tracta que ningú se supediti a ningú.”
- “És més important el com que no pas el qui.”
- “Sóc optimista per definició. Si no estigués convençut que això acabaria en una república catalana, no hauria acceptat la responsabilitat que vaig acceptar in extremis i d’una forma absolutament inesperada.”
- “[Serà llarg?]. Serà el que calgui. El 26 és l’última data prevista per constituir el Parlament. Haurem de gestionar els terminis. Després, no es pot eternitzar.”
- “Els crits de ‘Romeva president’ és un fet absolutament anecdòtic. Ho descarto absolutament del tot. No he estat mai candidat i no sóc candidat.”
- “La desobediència es pot dir o es pot fer. No dir-ho no vol dir que no es faci. És evident que estem abocats a no poder respectar determinats dictàmens judicials com, per exemple, en el tema del dèficit, que no es compleix.”
- “S’ha de fer una declaració molt clara d’inici del procés i amb gestos molt clars de quines són les mesures que posin de manifest, quins són els objectius i la seva irreversibilitat.”
- “El qui és important, no ho nego, però hi ha altres aspectes que són determinants.”
- “No volem que el Parlament sigui autonòmic, volem que faci la transició cap a un parlament de república o d’estat.”
- “El més important és què anem a fer. I ho hem de fer amb tots els actius. I tots, vol dir tots. Fins i tot amb la gent que no està a favor de la independència. Amb ells, haurem de construir aquest país nou.”
- “És tan important el què, el com i el quan, que el qui no és que no sigui important, és que ho és menys.”
- “Acompanyaré el president quan vagi a declarar el dia 15 d’octubre.”
- “Hi ha la voluntat per part de l’estat de simplificar el problema en una persona. Creuen que eliminant aquesta persona, el problema s’acaba. I és fals. Tinguin una mica més de respecte per la democràcia.”
- “És positiu que coincidim en les declaracions amb la CUP, per al procés i per al país.”

  • Tags:
%s1 / %s2