El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"La comparació d'Iglesias no venia al cas"

jose-montilla

00:00 42:27
00:00 42:27

L’expresident de la Generalitat, José Montilla, ha admès manca d’encert en les comparacions fetes per ell i Marcel·lí Iglesias en els darrers dies. L'expresident aragonès va comparar nazisme amb nacionalisme, i Montilla va parlar dels referèndums il·legals de Catalunya, exposant que també n'hi havia hagut en el franquisme. "Segurament, [la d'Iglesias] no va ser una expressió molt encertada. Va ser una comparació que no venia al cas, sincerament". Sobre les declaracions a TV3, on deia que els referèndums també els feien els dictadors: "Segurament no posaria l'exemple que vaig posar. No volia comparar la situació actual amb altres que tots tenim al cap i que alguns hem viscut". En una entrevista a El món a RAC1, José Montilla també ha dit que:

- "Hem arribat a aquest punt [que marquen les enquestes] perquè se'ns fa responsables de la gestió de la crisi."

- "Tenir Carme Chacón de secretària general del PSOE seria un avantatge, amb algun inconvenient."

- "Segurament, [la de Marcel·lí Iglesias] no va ser una expressió molt encertada. [...] Va ser una comparació que no venia al cas, sincerament."

- "Tots els que parlem -candidats i no candidats- hem de ser més curosos amb les nostres expressions, perquè estem en campanya electoral i es poden malinterpretar. Hem de filar més prim."

- Sobre les declaracions a TV3, on deia que els referèndums també els feien els dictadors: "Segurament no posaria l'exemple que vaig posar. No volia comparar la situació actual amb altres que tots tenim al cap i que alguns hem viscut."

- "Les coses, l'any que ve, estaran una mica pitjor, amb més atur, menys creixement, dificultats terribles per quadrar els pressupostos. No aquí, a tot arreu."

- "És injust que una persona hagi d'arrossegar un deute després de perdre el pis i, en canvi, una empresa no."

- "Hem arribat a aquest punt [que marquen les enquestes] perquè se'ns fa responsables de la gestió de la crisi."

- "El debat polaritza la campanya. Nosaltres volem continuar a Espanya, però amb canvis. Això mereix una explicació. I la campanya no ho permet."

- "Per això ja estan els nostres crítics. No vinc a fer autocrítica."

- "No és cap secret que els delegats del PSC no van votar Alfredo Pérez Rubalcaba."

- "El problema del socialisme no és convocar o no ara un congrés extraordinari. Cal temps."

- "Els candidats sempre tenen una part de responsabilitat en els resultats que tregui, també Pere Navarro, però no la tenen tota. Fins i tot, la puc tenir jo."

- "Per nosaltres, el límit [per organitzar una consulta] és l'estat de dret."

- "No sé si hi ha membres de la direcció del PSOE que estan preocupats per la situació del PSC."

- "Joaquín Leguina és un outsider."

- "Aquí [en campanya] no parlem ni de l'atur. El PSC n'ha parlat [de casos de corrupció] però una altra cosa és el ressò dels mitjans de comunicació."

- "Tenir Carme Chacón de secretària general del PSOE seria un avantatge, amb algun inconvenient."

escaner-montilla

00:00 10:56
00:00 10:56