Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/110516_Francisco_Jodar.mp3 Descarrega-te'l L’alcalde de Llorca: “Reconstruir la ciutat costarà, mínim, 700 milions” 16/05/2011

110516_Francisco_JodarHo ha explicat l’alcalde del municipi murcià, Francisco Jódar. Assegura que, a mida que vagin passant els dies, “la quantitat anirà augmentant”. Jódar ha criticat que “alguns partits locals hagin volgut treure rèdit polític del terratrèmol”.

Francisco Jódar, alcalde de Llorca, ha dit avui, en una entrevista a El món a RAC1, que:

- “Estem intentant tornar a la normalitat, en la mesura del que sigui possible.”

- “Hi ha una feina ingent [per netejar els carrers].”

- “Als campaments, hi ha moltes persones i estem intentant discriminar les persones que, realment, són als campaments perquè els seus habitatges han quedat inutilitzats, de les persones que han vingut d’altres llocs i que no estan afectades pel terratrèmol.”

- “Debatrem [amb el govern espanyol] els termes d’un conveni que serà conseqüència o aplicació d’aquest reial decret d’ajudes [que es va signar divendres].”

- “A mida que vagin passant els dies, es van sumant quantitats i, som al voltant dels 700 milions d’euros [de quantificació dels danys provocats pel terratrèmol]. Probablement, al llarg dels dies anirà incrementant.”

- “Els immigrants potser són els més perjudicats. [...] Els autòctons es veuen ajudats per la família. Els immigrants, generalment, no [perquè estan sols].”

- “Gairebé la totalitat dels beneficiaris de les ajudes d’urgència són immigrants.”

- “No tinc por [que puguin sorgir problemes de convivència].”

- “Estic preocupat per l’efecte crida que s’ha produït. No podem permetre que els campaments de damnificats es converteixen en campaments de refugiats. Hi estem treballant.”

- “No [tinc la sensació que s'hagi fet res malament a nivell d'edificació].”

- “Es parlava de 5′2 graus a l’escala de Richter. Però, com que va tenir l’epicentre molt aprop de la superfície, ha fet que l’efecte destructor del terratrèmol hagi estat l’equivalent al d’un sisme de 7 o 8 graus a l’escala de Richter.”

- “La meva missió és vetllar perquè tot això [les ajudes que, a hores d'ara, estem rebent de totes les administracions] es mantingui. [...] Sols no ens en podrem sortir.”

- “Emociona el grau de solidaritat de la gent.”

- “No ha molestat que vinguin a visitar-nos els polítics, [...] sí que ha molestat que algun partit de l’esfera local intenti aprofitar-se’n des del punt de vista electoral.”

  • Tags:
%s1 / %s2