Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/150811_Entrevista_Torra_Sanchez.mp3 Descarrega-te'l L’ANC creu que la Junta Electoral no impedirà l’acte de la Diada a la Meridiana 11/08/2015

P8113226

L’Assemblea i Òmnium Cultural estan convençuts que Ada Colau i Lluís Rabell aniran a l’acte de la Meridiana de l’11-S. El president de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Jordi Sànchez, creu que ja hi ha precedents semblants a la propera diada, com la vaga general del 2012. Per això diu que el dret de manifestació els empara.

JORDI SÀNCHEZ, president de l’ANC

- “No tenim cap mena de dubte que la Junta Electoral no hi posarà entrebancs perquè hi ha un munt de sentències fins i tot del mateix Tribunal Constitucional que avalen que el dret a la manifestació està per damunt de qualsevol altra consideració i que fins i tot amb la jornada electoral s’ha de poder garantir.”

- “La Meridiana no pot ser un espai de disputa electoral. Totes les persones, sigui quina sigui la seva opció electoral, tots els que creiem en el futur d’aquest país, ens hi trobarem. No preguntarem a ningú a quin partit voten…”

- “En aquests moments tothom sap que serà la Diada de tothom. No hi ha arguments per dir que donarem suports a uns i no a uns altres”.

- “Alguns membres dels partits ens recordaran per la nostra tossuderia a l’hora d’argumentar la dimensió plebiscitària del 27-S. I això ja ho hem guanyat”.

- (Si guanya el no el 27-S): “Legítimament no hi renunciaríem. Acceptaríem indiscutiblement els resultats i hauríem d’intentar ampliar aquesta majoria per obtenir la majoria d’escons que han de permetre fer avançar aquest país. I demanarem coherència. Si guanya el demanem a les altres formacions i a l’altra part del país que també accepti el mandat de les urnes”.

QUIM TORRA, president d’Òmnium Cultural

- Torra ha confirmat que ja hi ha més de 130.000 inscrits a la Meridiana, un 50% més d’inscripcions que a la Via Catalana de l’any passat.

- “Estem parlant amb tothom. Comptem que qualsevol persona que està a favor dret a decidir, que fins i tot ha votat - al 9-N… que sigui també a la Meridiana. No tinc cap dubte que hi seran (amb referència a Rabell i Colau).

  • Tags:
%s1 / %s2