Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 23 h
L’Espanyol juga a RAC1
Burgos - Espanyol

"Les coses no poden seguir així"

alicia-sanchez-camacho

00:00 12:09
00:00 12:09

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, "donarà batalla" i farà "pedagogia a les comunitats autònomes" perquè la seva proposta de reforma i revisió del finançament autonòmic tiri endavant, malgrat el cop de porta que dilluns va rebre de la direcció del PP de Gènova i que així recullen el diaris. Alícia Sánchez-Camacho també ha dit que:

- "No [estic decebuda per la respota del PP i del Govern espanyol]. El PPC ha situat en la centralitat l'inici del diàleg, la millora del model de finançament i la garantia de la singularitat de Catalunya."

- "Les coses no s'aconsegueixen el primer dia. S'ha de donar batalla, com diu el meu president."

- "S'ha de posar límit a la solidaritat i garantir el principi d'ordinalitat. Farem pedagogia amb la resta de comunitats."

- "Les coses no es guanyen al primer dia."

- "No era l'objectiu de la reunió [presentar la proposta alternativa de finançament]. I té raó Carmen del Riego [quan diu que no vaig arribar a presentar la proposta]."

- "Entenc el posicionament dels altres presidents autonòmics que defensen el que és seu. Però també ho fa el PPC."

- "L'Estatut parlava de l'ordinalitat però no venia a dir el mateix. Hi ha aspectes en què coincidim i d'altres en què no."

- "El que diu el senyor Montoro no és contradictori amb el que diem nosaltres. El PPC no diu que el model hagi d'estar fora de la LOFCA. Volem un model dins de la LOFCA per a tot Espanya i creiem que serà bo per a tots els espanyols. No parlem d'un concert com el basc. El model per a totes les comunitats ha de reconèixer les singularitats de Catalunya: que es limiti la solidaritat i es garanteixi l'ordinalitat."

- "Que diguin que no, no vol dir que aquí finalitzi el procés. Aquí s'inicia el procés. Avui tenim una reunió amb el ministre Montoro, i una altra reunió amb tot el grup de treball del PPC amb la direcció a Gènova."

- "La premsa catalana fa molt de temps que coneix el model de finançament proposat pel PPC. No és nou. No és una proposta nova. No és el pacte fiscal, però garanteix alguns dels aspectes que reclamava Catalunya."

- "El positiu del que s'ha iniciat avui és que s'ha plantejat ja un debat important on el PPC té una posició ferma. És inevitable parlar de la millora i revisió del model de finançament."

- "No crec que les coses puguin continuar així. Poden modificar-se en el marc del diàleg i la Constitució. Hi ha camins per explorar i de diàleg. Seguiré donant la batalla. Jo no vull un procés independentista. Vull un model singular que beneficiï les comunitats aportadores."

- "Tinc molt bona relació amb el Govern espanyol."

- "M'esperava poder plantejar una campanya de comunicació a tot l'Estat. Vaig trobar lògic que la secretària general digués que era una proposta més. És la secretària general del partit i presidenta d'una comunitat autònoma. Per mi és lògic i normal el que va dir la secretària general."