Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/110713_Pedro_Nueno.mp3 Descarrega-te'l Les dades d’atur en qüestió 13/07/2011

110713_Atur

És el diagnòstic que en fa el professor de l’IESE, Pedro Nueno. Creu que tenim “moltíssims treballadors que s’han prejubilat, han cobrat la indemnització, cobren l’atur i treballen en negre”. Per això, no els interessa buscar feina. Nueno afegeix que s’estan fent retallades que “no tenen lògica”.

110713_Pedro_NuenoPedro Nueno, professor de l’IESE, també ha dit que:

- “Les agències de qualificació han fallat brutalment i ara fan més soroll del que cal per compensar aquesta imatge.”

- “Entre els uns i els altres estem deformant la realitat.”

- “Tenim moltíssims [treballadors que s'han prejubilat, van cobrar la indemnització, cobren l'atur i treballen en negre]. No els interessa buscar feina. Potser no tenim un 20% d’atur, potser tenim un 10% i no estem tan malament.”

- “Ens hem passat amb la protecció social i hauríem de frenar-ho.”

- “No són lògiques les retallades. S’estan fent perquè s’ha de reduir el pressupost. En lloc de retallar les ineficiències del sistema, es retallen els professionals del sistema. [...] No té sentit. Haurien d’anar una mica en compte.”

- “També hauríem de saber quina és la veritable demanda. [...] La penalització hauria de ser sobre la demanda, no sobre l’oferta, que és bona.”

- “L’Ajuntament de Barcelona ha tingut una molt bona administració i ho ha fet raonablement bé.”

- “Si tots ens hem equivocat, fem un acord per prorrogar els períodes de pagament per recuperar l’economia i anar complint els objectius.”

- “Mai hem vist el pla concret [per sortir de la crisi] d’un partit a l’oposició. Sempre és ‘no, no i no’. Així no anem enlloc.”

- “Parlar de la destrucció de l’euro no beneficiarà ningú a Europa.”

- “No estem tan malament. No tenim el 20% d’atur. Tenim moltes empreses que funcionen, que han fet els deures. Tenim una banca que no està funcionant suficientment bé i hauria de posar-se en marxa. Hi ha empreses que ho estan fent bé i no troben el finançament addicional que necessiten per funcionar.”

- “A la Xina, volen fer una institució que prepari un tipus de persona que sigui qui deixi diners de la banca als petits empresaris perquè creuen que la banca no arriba suficientment bé als empresaris. Volen promocionar entre 50 mil i 200 mil petits empresaris més cada any.”

- “Hem arribat a un punt on tenim un nivell d’administració que ha arribat al fons. Crec que no podem trobar res pitjor.”

- “Jo diria que, a l’estat, hi ha un 10% d’atur.”

- “Estic convençut que sí que ens en sortirem.”

- “La gent realment preparada no vol entrar a l’administració. És un dels problemes reals que tenim.”

- “No tenim incentius en aquest país per a la creació d’empreses.”

- “Crec que el conseller Mena hauria de buscar més inversió, que es pot buscar. Som un país molt competitiu, bones infraestructures, mà d’obra molt qualificada, etc.”

  • Tags:
%s1 / %s2