Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

"Les dades d'atur són dolentes"

alicia-sanchez-camacho

00:00 31:17
00:00 31:17

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha admès que 6.000.000 d'aturats i un 27% d'atur és una dada “dolenta”. En tot cas, “no la que voldríem", i creu que "cal que comenci a reduir-se”. En una entrevista a El món a RAC1 també ha confirmat que Estat i Generalitat estan negociant un nou acord de finançament: “és una oportunitat històrica”. En un aspecte més polèmic, s'ha negat a esmenar les paraules de María Dolores de Cospedal, que va qualificar els que feien escarnis de nazis: “Em nego a dir-ne escarnis, per mi són assetjaments, intimidacions i violència.”En una entrevista a El món a RAC1 amb Jordi Basté, la presidenta del Partit Popular català, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit que:

- “Sóc jurista i crec que el secret de sumari és inviolable. Jo no podia estar als mitjans de comunicació parlant d'un tema que ja estava sota una causa judicial.”

- “Avui m'ha sorprès veure que una empresa del senyor Martorell estava espiant l’expresident i en aquell moment president, José Montilla. És una situació molt seriosa i crec que la justícia ha de donar explicacions i espero que el PSC i el senyor Montilla les demanin.”

- “No tinc constància en absolut [que hi hagi més converses gravades en què hi aparegui jo].”

- “En alguns moments he sospitat qui ha estat [el responsable de les gravacions], però no ho sé. El que més m'ha molestat és que algú hagués tingut la voluntat, després de tres anys, de vendre i portar això als mitjans de comunicació amb la intenció clara de fer-me mal i atacar la meva carrera política.”

- Sobre qui va vendre les gravacions: “No ho sé i no em correspon a mi. Correspon a la justícia esbrinar això.”

- “Jo en cap cas he contractat Método 3, ni coneixia aquesta empresa ni l’havia sentida. Al PP, com a tal, tampoc no hi ha cap contracte. Hi va haver una petició formal entre l’expresident del partit però en absolut hi va haver cap mena de contracte.”

- Sobre les dades de l’EPA: “Aquesta és la pitjor notícia de totes. Crec que és una dada dolenta i que no és la que nosaltres voldríem. Hem d'intentar de totes totes que això comenci a reduir-se. Sé que aquest creixement de la previsió d’atur és el que tenia previst el Govern espanyol.”

- “Hem aconseguit que hi hagi un alentiment de la destrucció de l'ocupació. La taxa de destrucció de l’ocupació era del 18% fa un any i ara és d’un 13%.”

- “O es reactiva l'economia d'una manera ràpida i immediata o no podrem sortir d'aquest embolic que és la gravíssima crisi.”

- Sobre si és cert que el Govern de Catalunya té una millor relació amb determinants ministeris que amb el PPC: “I tant! El PP català ha estat treballant per això durant molts mesos. Des que Artur Mas va tenir el mal resultat que va tenir. Tenia clar que el PPC no li volia donar suport i creia que el paper havia de ser per recuperar les relacions amb el Govern de Madrid.”

- “Ha estat molt positiu que Vila i la ministra de Foment diguin que han aconseguit més en dos mesos de relació amb el nou conseller que en els dos anys anteriors.”

- “Jo seguiré treballant perquè hi hagi la millor relació entre els governs i entre els ministres i el senyor Mas. És molt positiu per als interessos dels catalans que el Govern tingui la millor relació possible amb el Govern d'Espanya. Una altra cosa és que el PPC no mantindrà una relació d'entesa amb el senyor Artur Mas.”

- “Jo critico que aquest Govern no governa. El senyor Mas està absolutament paralitzat i bloquejat.”

- “La dels pisos buits és l'única mesura. Apujar els impostos als promotors no crec que sigui la millor mesura. Crec que hi ha altres mesures com els convenis que ha fet el senyor Feijóo o casos com els de Badalona.”

- “Hem quedat amb el Govern que farem una proposta de mesures concretes per lluitar contra els desnonaments i que estudiaríem la rebaixa de l’impost als promotors.”

- “Sense la reforma d'estabilitat financera ara la situació seria molt pitjor.”

- Sobre si l'últim trimestre del 2013 hi haurà brots verds: “M'ho crec perquè tant Guindos com Rajoy ho han dit reiteradament. La balança per compte corrent ja està sent una balança corrent no negativa. No necessitaríem finançar-nos de fora si no tinguéssim la motxilla del gran deute i els grans interessos. Crec que el fet que aquest Govern estigui complint el dèficit al 7% és interessant des del punt de vista de la captació inversora.”

- “Des del sector empresarial em diuen que Espanya està sent la que més confiança genera perquè s'estan fent els deures.”

- “Crec que les mesures i les reformes estructurals que està fent el govern van en la línia adequada perquè les mesures econòmiques puguin començar a produir creixement de l’economia i creixement de l’ocupació.”

- “Em nego a dir-ne escarnis, per mi són assetjaments, intimidacions i violència. Crec que són actituds antidemocràtiques i totalitàries i no es poden acceptar.”

- Sobre si el governs català i espanyol estan negociant un nou model de finançament: “Estan començant a parlar i crec que és molt important que es faci. Tenim una oportunitat històrica per revisar profundament el model de finançament. Demano al senyor Mas que faci aquesta negociació, no pot desaprofitar l’oportunitat i per això li demano que abandoni el procés independentista.”