Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/091016_Antoni_Serra_Ramoneda.mp3 Descarrega-te'l “Les fusions no eren la millor opció, però això pregunti-ho al Banc d’Espanya” 16/10/2009

Antoni Serra Ramoneda

Així de clar ho ha dit l’expresident de Caixa Catalunya i catedràtic d’economia, Antoni Serra Ramoneda. En una entrevista a El món a RAC1 ha assegurat que la fusió de Caixa Catalunya amb les caixes de Manresa i Tarragona no és la millor opció i ha posat en dubte que, després de la fusió, es perdi el nom de Catalunya. També ha negat que durant la seva presidència es donés cap subvenció a les fundacions vinculades als partits polítics.

Antoni Serra Ramoneda ha parlat del cas Millet explicant que, durant molts anys, l’entitat que va presidir va donar importants quantitats de diners per finançar el Cor de Cambra de l’Orfeó Català. Així mateix, ha afirmat que en cap moment ni ell ni cap membre del Consell d’Administració van tenir constància de les operacions de Fèlix Millet.

Durant l’entrevista, també ha dit que:
- “Qui gastava els diners i [...] aquestes subvencions que s’han donat a alguna fundació d’un partit polític era l’Orfeó Català, que no estava sotmès a cap auditoria [...] perquè la llei tampoc ho exigeix.”
- “El senyor Millet, pel que fos, no la feia auditar [la fundació de l'Associació Orfeó Català].”
- Sobre el cas Millet: “Com a ciutadà em sento molt disgustat i desagradablement sorprès.”
- “No crec que sigui la millor opció [la fusió entre Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona], potser sigui l’única possible.”
- “Jo crec que no era la solució [la fusió de caixes per sortir de la crisi]. [...] Hi ha massa oficines, però no massa caixes.”
- “Ara sí que la implantació [de les caixes] en el territori queda desvirtuada.”
- “Caixa Catalunya no tenia una situació econòmica perillosa.”
- “No ho sé. [...] No tinc opinió [sobre si l'arribada a la presidència de Caixa Catalunya de Narcís Serra vincula massa l'entitat amb la política].”
- “Ningú hauria de tenir competències [sobre la fusió]. Ni el Banc d’Espanya ni la Generalitat. Si dues entitats privades decideixen fusionar-se, que es fusionin.”
- Sobre la pujada d’impostos del govern de Zapatero: “Ho han fet d’una manera que no ha estat oportuna o poc encertada.”

  • Tags:
%s1 / %s2