Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/140828_Alicia_Sanchez_Camacho.mp3 Descarrega-te'l “L’Estat no prevaricarà si tomba la consulta” 28/08/2014

Alicia

Alícia Sánchez-Camacho nega que l’Estat cometi un delicte de prevaricació si tomba la consulta. La líder del PP català respon així a Xavier Trias, i considera molt greus les paraules de l’alcalde de Barcelona. Camacho assegura que els únics habilitats per legislar sobre la matèria són els membres del Tribunal Constitucional.

Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP català, també ha dit que:

- “No es pot dir que l’Estat està actuant de manera il·legal perquè això és gravíssim. No es convertirà en legal perquè ho digui Trias, Mas o es voti una llei al Parlament. No es pot decidir sobre el futur de Catalunya perquè és una competència nacional.”

- “Recordar el compliment de la legalitat no és amenaçar ningú. És com si a mi em reclamen d’Hisenda i dic que m’estan amenaçant. Només li demanen que compleixi la llei.”

- “Els únics legitimats per interpretar la constitucionalitat de les lleis són els membres del TC. Que el senyor Trias qüestioni que els membres del Constitucional puguin actuar prevaricant és que no ha volgut dir això perquè seria molt greu.”

- “No podem fer campanya per a res. La consulta no es convocarà. L’única part que complirà (Mas) és que signarà el decret segurament el mateix dia de la publicació de la llei de consultes.”

- “A finals de juliol el PP català va enviar un informe a la Moncloa en què sol·licitava que el procediment fos aquest (doble recurs a la llei de consultes i al decret de convocatòria). Fins i tot vam avaluar els temps en què s’havien d’interposar.”

- “No serà un veto del Constitucional, serà la suspensió de l’eficàcia jurídica del decret. Quedarà sense cap mena d’efecte, és a dir, si algú l’utilitza estarà fora de la llei.”

- “Mas sap que no hi hauria referèndum el 9-N.”

- “Amb la llei de consultes no pots preguntar una cosa que està fora de les teves competències. No podem preguntar si Catalunya pot sortir de l’OTAN, no podem decidir sobre els pressupostos del Govern francès.”

- “El referèndum té dues característiques. Que va dirigit al cos electoral general, a tots els votants del cens a Catalunya. I que s’ha de fer dins l’àmbit de les competències. És igual que sigui vinculant o no, no pots fer referèndums perquè és competència de l’Estat.”

- “La consulta no pot anar dirigida a tot el cos electoral general, perquè llavors té naturalesa jurídica de referèndum. És al que han estat jugant tot aquest temps els assessors del Consell. No han parlat clar i català.”

- “Jo no voldria fer un referèndum per trencar Espanya ni a tot l’Estat.”

- “No tornarem a donar suport a CiU ni als pressupostos ni en altres acords d’estabilitat perquè han incomplert els acords i ho han aprofitat per fer la màxima deslleialtat cap al govern espanyol.”

- “En els moments inesperats poden produir-se respostes extraordinàries. CiU perdrà el lideratge de l’espai de centredreta català. El procés li tornarà com un bumerang.”

- [Camarga]: “He escoltat aquesta persona (Victòria Álvarez) com escoltaria a tothom. Tot polític té l’obligació legal de denunciar les coses que cregui que són denunciables. Jo no tenia prou proves.”

- [Pujol]: “Amb tota l’autoritat moral, jo he demanat una comissió d’investigació de Pujol i de Método 3 i tant de bo es facin les dues. CiU vol que comparegui per evitar la comissió d’investigació.”

  • Tags:
%s1 / %s2