No ho sé
Ara, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta
En Directe
I després, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
Bàsquet a RAC+1
En Directe
Bàsquet a RAC+1
Bayern vs. Barça
En Directe

Llach dubta que Mas sigui la persona adequada per refundar CDC

lluis-llach

00:00 42:40
00:00 42:40

El diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, no creu que Artur Mas sigui la persona adequada per liderar la refundació de Convergència. Llach ha explicat que la feina que vol fer com a diputat és fer de pont entre el grup parlamentari i la societat civil. A més, ha carregat contra la idea d'Espanya que té Pedro Sánchez, que considera difícil d'entendre des de l'esquerra més autèntica.

Lluís Llach, diputat de Junts pel Sí, també ha dit que:

- "Tenia els bitllets per anar al Senegal perquè pensava que l'acord estaria enllestit pel 31 de desembre."

- "Sempre hi va haver fils però hi va haver un moment, el divendres, que els fils van deixar de ser-hi. Aleshores va ser una decisió personal del president. Hi ha hagut molta més gent que ha intervingut de la que se n'ha parlat."

- Sobre la decisió d'Artur Mas: "Em sembla molt lloable. És la manera de caure dempeus, de fer un servei al país, al partit. Em va semblar molt intel·ligent. Molt digne, també."

- "La negativa a fer grups parlamentaris de Podem et dóna una idea del que passa i del que passarà [a Madrid]."

- "Diria que el que es va acordar [amb la CUP] és que allà on no hi hagués agressió contra les institucions de la Generalitat, la Generalitat es retiraria. I això s'estudiaria cas per cas. Això és el que es va signar."

- "Connectaré Junts pel Sí amb la societat civil. És el que demanaré. Vull anar a veure la gent de base, informar-los del que passa, del que intentem fer i animar-los que estiguin al cas."

- "No em feia especial il·lusió encarregar-me de la cultura. No sabria gestionar una situació de repartir unes engrunes pobríssimes."

- "A Junts pel Sí es grinyola molt poc. Suposo que hi ha hagut una renúncia de deixar la part ideològica per centrar-se en l'àmbit nacional."

- "No coneixia en Carles Puigdemont. Hem tingut la sort de col·laborar en campanya. És una persona d'objectius, per ell és el primordial. La discussió dels 18 mesos és menor, l'important és arribar al final. És una persona cultíssima, responsable, té una sensibilitat especial..."

- "El nom de Puigdemont mai va estar a la palestra."

- "Compte que nosaltres seguirem votant i una societat civil mobilitzada amb consciència de vot també serà important. Hi haurà un moment que tot grinyolarà molt i la consciència i la determinació d'aquesta societat civil serà important."

- "No és un problema de tarannà, sinó d'estructura mental de la persona que substitueixi el Rajoy. La idea d'Espanya que té Pedro Sánchez és molt difícil des d'una esquerra autèntica. Aquesta no acceptació de la decisió democràtica com a mètode de resoldre les coses em grinyola molt i no sé on anirem a petar."

- "El problema i el mèrit de Catalunya és que intentem inventar una manera de resoldre els problemes pels quals l'estat no té solució."

- "CDC necessita una renovació i no sé si en Mas és la persona indicada, pels condicionaments del procés i de la seva vida política anterior."

- [Dels concerts de fa 40 anys]: "Em ve a la memòria la normalitat. No érem conscients que féssim res històric."

- "[El del Palau dels Esports] va ser el més gros [de la meva carrera]."