Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

Maragall creu que un grup propi del PSC al Congrés beneficia Zapatero

ernest-maragall

00:00 15:36
00:00 15:36

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha reflexionat sobre el paper del PSC al Congrés, aquest dijous, a El món a RAC1. Maragall ha conclòs que votar coses diferents al Parlament i a Madrid perjudica tant al PSC com a José Luis Rodríguez Zapatero.

Ernest Maragall, conseller d'Educació, també ha dit que:

- "És obvi que el que jo penso és conegut en aquesta matèria. [...] En una circumstància com la d'aquests dies, és encara més obvi que la meva posició hi coincideix [amb la de Tura i Castells]."

- "El problema no és el PSC. El PSC és part de la solució. [...] Fa falta que el PSC reflexioni sobre si mateix i sigui capaç de parlar-ne amb serenitat i amb naturalitat."

- "El PSC inclou [...] certa complexitat. Aquesta condició de voler ser partit central a Catalunya, expressar un determinat corrent de fons del catalanisme polític i, al mateix temps, pertànyer a un projecte ideològic [...] d'abast espanyol i europeu, és una complexitat que, en alguns moments, com ara, [...] es pot convertir en contradicció."

- "Ara [...] això [la necessitat d'un grup propi a Madrid] s'ha posat de relleu, en evidència, d'una manera prou esclatant."

- "Algú creu que una situació com la d'abans-d'ahir és beneficiosa fins i tot en termes electorals pel PSC en unes eleccions catalanes o pel PSC com a representant del projecte socialista en unes eleccions generals? Aquest comportament és bo pel senyor Zapatero com a candidat a la presidència del govern espanyol? Òbviament, no. Aquesta contradicció ha arribat fins al límit i ha posat de manifest les seves limitacions."

- "L'únic del que es tracta és que siguin capaços d'entendre que Catalunya com a subjecte polític que és, com a país, com a nació, necessita que la seva expressió política sigui explícita, tranquil·la i serena en tots els àmbits on actua."

- "Es parla de la doble ànima del PSC. Avui estaríem en condicions de parlar de la doble moral de CiU. La moral de l'ambigüitat, la que li permet tenir un peu al núvol del sobiranisme [...] i una altra banda, un peu en el del pragmatisme."

- "El PSC, ni molt menys, té res perdut."

- "Quan Artur Mas diu que l'entrevista d'ahir no té cap valor, actua com ha d'actuar un aspirant a ser president de Catalunya? Jo crec que el desacredita."

- "Jo vull que cada cop que surt el senyor Duran i Lleida, ho faci després que surti el representant de partit majoritari dels catalans a Madrid, per tant, després del senyor Dani Fernández. [...] Aquesta és la normalitat que necessitem."

ernest-maragall-1

00:00 00:10
00:00 00:10